• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ziggo ZZP ervaringen.

B

Bert

Ik een Ziggo zakelijk abo (zzp) te nemen (ivm vast ip en hogere upload) echter ik ben benieuwd naar de mogelijkheden van de hitron router/modem die er standaard bij zit.

Heb van ziggo/upc begrepen dat je hem helaas niet in bridge mode kunt zetten, op zich geen probleem MITS hij voldoet voor mij als router, ik haal dan mijn eigen router gewoon weg.

Ben erg benieuwd dus naar de mogelijkheden/functies van de router, vraag me specifiek af of de ze oa de volgende opties wel of niet ondersteund:
- een gescheiden wifi guest netwerk (liefst ook zonder wachtwoord)
- wifi enterprise authentificatie (tbv radius login)
- remote syslog server optie
- DMZ
- port forwarding/triggers
- remote access (vanuit internet) ook via wifi
- VPN passtrough
- vlan optie
- dhcp IP reserveringen
Kan iemand me vertellen (die dit modem/router al heeft) welke van de bovenstaande opties er nu wel of juist niet inzitten?

Heb van ziggo/upc begrepen dat je dus een hitron modem/router krijgt, het exacte type nummer konden ze me helaas niet vertellen, dat wist de medewerker niet, het was nog te nieuw. Ook wisten ze niet wat de mogelijkheden waren van het modem/router.

Wie o wie kan me dit vertellen?
 
https://www.hitron-americas.com/assets/CGN3-datasheet1.pdf
https://www.hitrontech.com/doc/product/62/CGNV4-datasheet.pdf

De CGN3 is bij UPC Oostenrijk al wat langer in gebruik.
Bij UPC Roemenië gebruikt men nu de CGN4
Mijn gok is dat men hier ook de CGN4 gebruikt.
 
dankje, die n4 had ik zelf al gevonden, helaas staat er te weinig info over de vragen die ik wilde weten.

Heb vanavond ZZP besteld, krijg de apparatuur binnen een paar dagen toegezonden, kom er dan achter of het 'voldoet' of niet.
Indien niet dan zet ik dhcp uit, geeft 1 IP uit aan mijn eigen router en laat mijn huidige router het werk doen...

Maar volgens de ziggo medewerker was dit een zeer goed modem/router, helaas was de optie bridge uitgeschakeld door ziggo, deze wordt pas geactiveerd als je het MKB pakket neemt. Zowel het ZZP als MKB pakket gebruiken dus hetzelfde modem/router nu.

Voor diegene die het willen, zowel ZZP als MKB pakket is dus ook gewoon voor particulieren te krijgen, je hoeft dus geen kvk te hebben of een bedrijf te zijn zoals de naam 'zakelijk' doet suggereren....
 
Twee weken geleden het 500/40 zzp abo hier op kantoor besteld (postcode 1018). Gisteren heeft onze netwerkbeheerder het modem aangesloten. Ik kan geen antwoord geven op al jullie technische vragen maar ik wilde enkel even laten weten dat de snelheid vooralsnog echt heel goed is, zie de bijlage.
 

Bijlagen

  • Knip.JPG
    Knip.JPG
    24,2 KB · Weergaven: 565
Nice speed.

Kom op Ziggo, waar blijven de particuliere abonnementen met die snelheid?
 
je kunt als particulier ook deze abo's afsluiten, scheelt niet veel in prijs.
Voordelen tov de 'particuliere' abo's zijn:
- betere support aldus ziggo (?!?!)
- 1 vast IP, 5 kan ook maar dan moet je MKB hebben
- hogere (vooral upload) snelheid
- contract kan ook per maand

Kijk bij zakelijk ZZP, daar staan de abo's.
 
Dat had ik inderdaad al gezien, en weet dat ik die ook kan afsluiten.
Eerst de particuliere prijzen maar afwachten, wanneer die er zijn.
 
Bert zei:
je kunt als particulier ook deze abo's afsluiten, scheelt niet veel in prijs.
Voordelen tov de 'particuliere' abo's zijn:
- betere support aldus ziggo (?!?!)
- 1 vast IP, 5 kan ook maar dan moet je MKB hebben
- hogere (vooral upload) snelheid
- contract kan ook per maand

Kijk bij zakelijk ZZP, daar staan de abo's.

Let wel op: prijzen zijn exclusief BTW. Wanneer je je eigen apparatuur wilt gebruiken, zal dat niet gaan met de ZZP variant. Met het MKB zakelijk pakket wordt het prijsverschil met particulier wel erg groot. Het zou UPC sieren als ze particulieren ook de keuze geven voor een hogere upload (met eventueel lagere download)
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ik heb erover gebeld. Als ik zou overstappen van een particulier gecombineerd abonnement met telefonie, royaal pakket, sport1, fox sports eredivisie, fox sports internationaal, een tweede mediabox en 200/20 internet, naar hetzelde zzp gecombineerde abonnement, maar dan met 500/40 mbit internet, dan kost mij dat per maand, inclusief btw, 33 euro meer (150 euro ipv 117 euro). Bij een contract voor 1 jaar krijg je twee maanden korting. Bij 2 jaar krijg je vijf maanden korting. Bij 3 jaar krijg je acht maanden korting.

500/40 is relatief gezien veel sneller dan 200/20, maar in de praktijk hebben we het dan over 10 minuten versus 25 minuten om een blu-ray van 35 GB te downloaden.

De flink hogere prijs en de verplichte wisseling van apparatuur doen mij besluiten om af te zien van een overstap naar een zzp abonnement.
 
het gaat het voornamelijk ook om de upload, deze is aanzienlijk hoger, vaak factor 3 tot 4 keer dan particulier.

De reeds aangeboden download snelheden zijn vaak ook al ruim voldoende, helaas bied ziggo geen symmetrische verbindingen zoals bij glasvezel (100/100, 500/500) dus enige wat we kunnen doen is zo hoog mogelijke upstream nemen om volledig gebruik te kunnen maken van je verbinding.

Denk bv aan audio/video streaming, camera beelden maar ook eigen cloud diensten (via je NAS), daarbij heb je gewoonweg ook goede en snelle upstream voor nodig.
 
Terug
Bovenaan