• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo ZZP ervaringen.


Heppieboeddah

Forum Gebruiker
Lid geworden
23 jan 2010
Berichten
152
mokum64 zei:
Twee weken geleden het 500/40 zzp abo hier op kantoor besteld (postcode 1018). Gisteren heeft onze netwerkbeheerder het modem aangesloten. Ik kan geen antwoord geven op al jullie technische vragen maar ik wilde enkel even laten weten dat de snelheid vooralsnog echt heel goed is, zie de bijlage.
Goh..ook in 1018...:-) Hallo buurman...

Zelf 3 weken nu ZZP 200/40. Eerste twee weken upstream niet hoger dan 30Mbps. Nadat er netwerkzaamheden uitgevoerd zijn in 1018WN upstream nu strak op 40Mbps.

Alles werkt naar behoren nu.

Ben erg benieuwd dus naar de mogelijkheden/functies van de router, vraag me specifiek af of de ze oa de volgende opties wel of niet ondersteund:
- een gescheiden wifi guest netwerk (liefst ook zonder wachtwoord)
- wifi enterprise authentificatie (tbv radius login)
- remote syslog server optie
- DMZ
- port forwarding/triggers
- remote access (vanuit internet) ook via wifi
- VPN passtrough
- vlan optie
- dhcp IP reserveringen
#@1
Neen
@2
Neen
@3
Neen
@4
Ja
@5
Ja
@6
Neen
@7
Niet kunnen vinden. Vermoedelijk niet dus
@8
Neen
@9
Ja

Zeer beperkte mogelijkheden dus.

De modem is absoluut niet te 'bridgen' Omdat ik ook mijn eigen router de Asus 87AC wilde blijven gebruiken moest ik deze in de DMZ van de Hitron plaatsen. Router krijgt dan een WAN-ip in de range van de modem. Vandaar uit is het instellen op de router eigenlijk zeer goed te doen. Je zou je router ook in AP-modus kunnen zetten, maar ik verlies daar in ieder geval mijn mogelijkheden mee.

Hoop dat je hier wat aan hebt.
 
Topicstarter
Topicstarter
Bert

Bert

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2002
Berichten
907
dank je, inmiddels heb ik ook alles binnen en werkend.

Gebruik nu het hitron modem ook als router, tot nu toe doet ie nog wat ik wil.
Enige wat ik mis is gasten netwerk, echter bij een volgende update van de firmware zou dit ook mogelijk zijn alsdus de helpdesk.
Ik heb de functie wel al gezien, helaas was dit bij mijn volgende login weer verdwenen, volgens de HD kwam dit doordat de firmware werd bijgewerkt naar de actuele versie en daar hebben ze dat uit gezet.
 

ShakerNL

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 jan 2015
Berichten
7
Ik heb ook sinds kort m'n abonnement gewijzigd van 120/12 naar 130/30 Mbps. Daarvoor moest ik de Cisco omruilen voor een Hirton router/modem. De snelheid die ik nu haal is wel een stuk sneller dan wat er op papier staat.

En het feit dat het apparaat dual band ondersteuning heeft voor WiFi is ook mooi megenomen.
Maar ik mis wel de NAT Loopback functie. (Dat zorgt ervoor dat je via een extern hostname/IP adres kunt verbinden naar bijvoorbeeld een webserver dat gehost wordt op je eigen netwerk.)
En ik weet nog steeds niet waarom, maar sinds ik de nieuwe modem heb, heb ik moeite met stabiel internet op mijn AP.
Verder heeft de Hirton heel weinig opties t.o.v. de Cisco.
 

Petje1990

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 okt 2008
Berichten
25
Ik heb zelf ook zaterdag de hitron aangesloten, maar er zijn nog wel wat problemen. De nat Loopback zit er echt niet op kan binnen eigen netwerk de camera's niet bekijken of ik moet alles veranderen en dan weer veranderen als ik buiten ben.

En wat ik ook zie is dat ik een hoge ping heb van pc naar modem daar verlies je zo al 4ms. dus ga morgen wel even bellen hoe dat allemaal kan.
 

xen

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 apr 2010
Berichten
41
Wij zijn recent van de Cisco EPC3925 overgegaan naar de Hitron CGNV4-EU en hebben sindsdien alleen maar drama (zie topic indien geïnteresseerd). Bepaald intern verkeer wordt bij ons niet toegelaten. Wij hebben tevens last van hoge ping met geregeld pingspikes, zoals ook hierboven te lezen is.

Helaas hebben wij geen bonussnelheid (zoals bij forumlid ShakerNL) ter compensatie voor de ellende.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

thatrunks

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
650
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Hier ook sinds vandaag over naar de zzp met 500/40
Kan alleen nog de 500 niet halen dat lukte vanochtend wel maar nu ineens niet meer.
De HD geeft dat ik nog niet volledig in het systeem staat dus ik wacht het nog even een paar dagen af.
Alles werkt verder prima.

Overigens is het WEL mogelijk om 5 extra ip-adressen aan te vragen bij de zzp versie. Gewoon even aandringen en dan activeren ze het voor 10 euro p/maand.

Officieel doen ze het niet, maar het kan wel.
 
Topicstarter
Topicstarter
Bert

Bert

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2002
Berichten
907
thx.

Maar heb geen 5 IP's nodig, 1 vast is genoeg :)(en die heb ik)
Wat ik wel zou willen is dat stomme ding in bridge mode, de hitron router is gewoon matig
Heel veel functie's ontbreken of werken niet goed of beperkt..

Gezien je hem niet in bridged kan zetten kan je hem dus ook niet al puur modem gebruiken icm je eigen router.
Je kan wel je router erachter hangen in DMZ bv en dan daar weer mee werken, alleen is router na router ook niet de beste oplossing...
 

basix

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 okt 2011
Berichten
38
je krijgt alleen de bridge modus icm 5 ip-pakket dus 10 euro p. maand extra...helaas...
 

Freek Molema

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2015
Berichten
46
Hoi,

Ik heb sinds vandaag het Technicolor 7210 modem binnen en had hem aangesloten.
Moest wel nog even de helpdesk bellen om hem te activeren maar met goede hulp was dat zo gefixed nu dacht ik met ZZP internet dat je niet meer in bridge kon sinds je 1 ip adress krijgt.Dit is dus niet zo!.Mijn technicolor staat gewoon in bridge en me asus ac87-U is de router.Het was wel een beetje raar eigenlijk want de eerste hulp zij dit kan niet met zzp alleen met MKB en de 2de technische dienst zij dat dit gewoon kon.Echter meteen vanaf het begin stond de modem meteen in bridge na activatie dus je hoorde mij niet klagen.



Bridge Mode


Dus voor de mensen die twijfelen gewoon ZZP nemen want hij kan gewoon in bridge!
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.831
Ziggo
Geen Producten
Heeft niets met twijfel te maken... hier is alles actief op de Horizonbox en wil geen los modem. Zeker niet als je weet dat de Horizon SMT-G7401 de 500 Mb/s gewoon aankan, maar voor 500 Mb/s particulier mogen ze eerst wel eens wat capaciteitsuitbreidingen doen. Zakelijk was en is vaak als eerste aan de beurt met hogere snelheden, dus het komt vanzelf. En als het te lang duurt, het verschil tussen XS4All en Ziggo is/wordt steeds minder, dus een overstap is zo geregeld. Daarnaast, ik ben particulier en wens ook gewoon een particulier abonnement.