• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo ZZP ervaringen.


Freek Molema

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2015
Berichten
46
Ik snap wat je bedoelt.Ik zelf ben blij dat ik mijn asus ac87u gewoon kan blijven gebruiken dan dat ik hem in een dmz had moeten zetten.Bridge werkt een stuk lekkerder en de wifi op de router is ook veel beter.
Moet wel eerlijk wezen dat de zakelijke klanten service zoveel sneller is dan consument.Heb al paar keer gebeld en meteen iemand aan de liin na enkele seconden.
Zou wel mooi wezen als je gewoon handmatig de bridge aan het uit kon zetten.Je bent wel altijd helpdesk afhangkelijk.

Groetjes.
 

Lukkie

Product Tester
Lid geworden
21 aug 2006
Berichten
115
Hm fijn om te lezen dat 2 dingen die ik gevraagd heb dus wel mogelijk zijn.
1. bridge is hier niet mogelijk, maar goed mijn modem is dan ook een Hitron.
Vraag me af of het zin heeft om een vervangende te vragen.

2. 500/40 op de Horizonbox. Toen ze vol bleven houden dat bridge niet mogelijk was, toen maar gevraagd of ze het internet konden samenvoegen op de Horizonbox ... en ook dat was niet mogelijk.

Ik zou dus niet zo ver willen gaan door te zeggen "Het is standaard mogelijk". Misschien maakt het gebied ook nog uit?
Ik zit in "oud" UPC gebied (Alkmaar).

Straks hoe dan ook maar even bellen met de zakelijke helpdesk om te zien of er inmiddels wat veranderd is in het beleid.
 

Samplex

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 jul 2009
Berichten
298
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
@Freek Molema

Je kan dus in dit modem niet zelf brigde mode aan of uit zetten?
Wifi kan je niet zelf uit zetten als het modem in router mode staat?
Is er helemaal geen optie om in dit modem te komen om aanpassingen te doen?

Update: De Technicolor 7210 word niet in oud UPC gebieden uitgeleverd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

voorstad

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 nov 2013
Berichten
34
En je weet zeker dat geen 10 euro (ex btw) per maand bij moet betalen? Het zgn. 5-IP adressen abonnement?

Ik zou je volgende factuur maar even goed controleren.
 

MaxH

Product Tester
Lid geworden
16 jan 2013
Berichten
611
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
basix heeft gelijk. In ieder geval bij de Hitron gebruikers, kan het alleen tegen betaling. Op mijn bedrijf ook een Hitron gekregen. 1 IP adres en maar 9 portforward mogelijkheden. Dat is dus te weinig. Gebeld met Ziggo. Alleen tegen betaling extra IP adressen. Dan waren de 9 portforward mogelijkheden wel genoeg geweest. We krijgen nu een ander modem. Ik hoop weer de epc 3925. Thuis bijna hetzelfde, daar zou ik ook wel de 3925 terug willen. Die draaide onafgebroken, de Hitron moet af en toe van de spanning af.
 

Freek Molema

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2015
Berichten
46
Nope ik heb ziggo ZZP.En ik heb maar 1 IP adress.Nog 10 euro erbovenop zou voor mij te duur worden.Mijn oude modem ubee ev3200 stond ook in bridge en toen de technicolor geinstalleerd was opende ik de pagina en stond ie ook direct in bridge na de firmware updates.
Ik zit zelf in het oud Casema gebied en werd daaarna Quicknet en is nu ziggo.

@Samplex: Nee je ken helaas hem niet zelf in bridge gooien je moet echt de helpdesk bellen om hem aan of uit te zetten.

wel vaag dat ze niet overal hetzelfde modem leveren,maar idd als je het overweegt eerst bellen en goed informeren.Maar de laatste technische dienst vertelde mij toch echt dat het geen klote uitmaakt 5 of 1 Ip adress en dat bijde gewoon in bridge konden.
Misschien met mijn overschakeling van mijn oude bridge modem is deze automatish ook naar bridge gegaan maar de Technische dienst vond het ook verder prima dat ie in bridge was in zzp dus het zal wel kloppen.

Update:(Ja, u krijgt internet inclusief een router. Deze krijgt u in bruikleen, u hoeft er dus geen te kopen. U krijgt een Hitron of een Technicolor modem/router.)


het is dus toch vermeld maar alleen onder de zakelijke informatie en niet onder de orginele ziggo apparatuur pagina.
https://www.ziggo.nl/klantenservice/administratief/apparatuur/ <<

Het zal dus echt iets typish van UPC zijn.

Ik begin het hele bridge gedeelte ook wel te begrijpen.Ziggo zzp met 1 ip adress ken daadwerkelijk dus wel in bridge alleen niet als je in het UPC gebied zit met een hitron modem.

Groetjes.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Freek Molema

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2015
Berichten
46
Ik zien op de ziggo site de Hitron niet eens meer vermeld onder de apparatuur.Het is misschien wel een gefaalde modem die ze uit het systeem hebben gehaald ?
 

MaxH

Product Tester
Lid geworden
16 jan 2013
Berichten
611
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb ergens gelezen dat de Hitron in het ex-UPC gebied wordt geleverd en een ander type modem in het oud-Ziggo gebied.
 
Topicstarter
Topicstarter
Bert

Bert

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2002
Berichten
907
Zit met hetzelfde probleem hier, heb mijn abo inmiddels omlaag gezet van 200/40 naar 130/30.
Daarnaast zijn er diverse settings met vreemde beperkingen zoals Beperkte forward rules en zo zijn er nog meer bugs of ontbreken er gewoon belangrijke router functies die er gewoon in horen te zitten.

De Hitron kan niet in bridgemode gezet worden, dit is door Ziggo bewust uitgeschakeld.
Heb hier over geklaagd maar helaas een ander modem was blijkbaar ook niet mogelijk als dus Ziggo..
 

Freek Molema

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 sep 2015
Berichten
46
Vind dat wel belachelijk eigenlijk dat ze je niet helpen om het modem te vervangen.Zal idd mss te maken hebben met het ex-upc gebied.Als het allemaal bij-een is gekomen vind ik dat iedreen ook gewoon dezelfde apparatuur zou mogen gebruiken.Lijkt mij sterk dat de ene modem niet werkt op het andere gebied.Alle kabelmodems doen hetzelfde volgens mij.Ik vind het toch vreemd dat ik die Hitron niet op de website kan vinden.

Update:(Ja, u krijgt internet inclusief een router. Deze krijgt u in bruikleen, u hoeft er dus geen te kopen. U krijgt een Hitron of een Technicolor modem/router.)


het is dus toch vermeld maar alleen onder de zakelijke informatie en niet onder de orginele ziggo apparatuur pagina.
https://www.ziggo.nl/klantenservice/administratief/apparatuur/ <<

Het zal dus echt iets typish van UPC zijn.

Ik begin het hele bridge gedeelte ook wel te begrijpen.Ziggo zzp met 1 ip adress ken daadwerkelijk dus wel in bridge alleen niet als je in het UPC gebied zit met een hitron modem.

Vraagje: Dat hitron modem heeft dat 24 downstream kanalen ? Technicolor heeft 16 kanaal down en 4 upload.


Groetjes.