Logboek modem met fouten

Ik zit fixed op kanaal 40. Ik ben bekend met de zogenaamde DFS kanalen (52 en hoger), maar met mijn kanaalinstelling is dat niet van toepassing lijkt me. Er is 1 ander netwerk dat ik zie in de 5 GHz band maar die zit op kanaal 36 en heeft voldoende afstand van mijn netwerk om interferentie te voorkomen. Ik blijf erbij dat het te maken heeft met de CB wifi.
 
Is ook een optie, wat ik in een oude situatie heb gehad en nooit klachten mee had.

Ik had eigenlijk gehoopt van al die aparte routers/ AP's af te kunnen zijn. Daarbij kan ik de CB niet in bridge modus zetten i.v.m. de aansluiting van het alarmsysteem die bedraad op de CB box zit en een andere CAT6 kabel naar de 1e verdieping loopt voor de computers boven achter een switch.

Naar ik begrepen heb zou in bridge modus er maar 1 ethernetaanlsuiting beschikbaar zijn op de CB (die je nodig hebt voor de aparte router) en kan de alarminstallatie niet meer kan werken als deze niet meer erbij in een van de poorten kan worden gezet.
 
Dan zet je alleen wifi uit op de CB en maak je met 3igen router gebruik van wifi.
 
Ok, dat kan dus wel. Als ik een dual band router zou moeten aanschaffen, waar zou ik moeten letten als ik toekomstbestendig wil? Heb je tips, aanbevelingen etc.?
 
Ligt echt aan je eigen voorkeuren wie je hebt zelf zou ik voor een goede 2.4 / 5 GHz gaan de 6 heeft nu nog weinig zin.
hier maak ik gebruik van een Fritzbox maar ieder zijn ding.
 
Terug
Bovenaan