Coax en internet naar 1e verdieping

morrisminor

Forum Gebruiker
Berichten
2
Ik heb, jaren geleden, met veel moeite in één buis 5/8 een coax en een internetkabel naar de 1e verdieping gekregen. Had altijd goed beeld boven. Sinds vorig jaar mediabox next beneden en humax boven. Op meerdere zenders (RTL, SBS) geen beeld en andere vaak slecht beeld. Voor mij duidelijk dat de coax moet worden vernieuwd. Gelezen op internet vind ik twee opties: een nieuwe (gecombineerde) Coax/utp kabel of in de meterkast een omvormer die het mogelijk maakt om beide signalen over de coax te versturen en op de 1e verdieping een tweede omvormer die de signalen weer afzonderlijk kan verder brengen. Wat is wijsheid? Heeft iemand hier ervaring mee?
Ik hoor het graag!!! Peter
 
Coaxkabel gaat niet snel kapot, zeker niet als hij in een pijp zit.
Problemen met een coax kabel komt vaak door de connectors, of omdat hij met een te kleine radius gebogen is.
Waarschijnlijk al gedaan, maar heb je connectors al eens gedemonteerd en opnieuw gemonteerd.
 
Al zonder splitter getest met de humax direct op het AOP? Zou wel eens aan de splitter kunnen liggen.
 
Ik heb, jaren geleden, met veel moeite in één buis 5/8 een coax en een internetkabel naar de 1e verdieping gekregen. [...]
Was "met veel moeite" vanwege de dikte van v.d. coax? Dan is er nog een optie, maar je moet er wel een beetje lef voor hebben, want de "deskundigen" roepen dat het helemaal niet kan. Gebruik dunne coax (2.5mm dik), want die kan je bijna overal erdoor trekken of ertussen leggen. Aangezien de niet geringe demping van dunne coax, met name bij hogere frequenties, moet je het signaal aan het begin v.d. kabel wel oppeppen met een antenneversterker. Overigens verre te prefereren boven twee omvormers. De enige bruikbare dunne coax is RG179 in combinatie met krimp connectoren. Ik heb dat zo gedaan naar een slaapkamer (waar ook een Humax staat), ongeveer 20m verderop. Werkt zonder mankeren, ondanks luid protest van die deskundigen. :)
Ben je beducht voor instraling, dan RG179 double shielded nemen, is 0.1mm dikker (maar daar moet je wel voor in de buidel tasten :( ).
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan