Ziggo zenderaanbod - Technische wijzigingen

Heeft schotel dan niet het nadeel, dat ik meerdere moet ophangen, voor dat lijstje?
Maar goed, ik snap je punt, hoop dat jij mijn punt snapt dat zeg de helft van die 110 zenders die we nu hebben, ook de meerderheid gestolen kan worden, of vind jij die Amerikaanse commerc. troep meer waard? If so, then we agree to disagree.
 
:police:

Dames en heren wij gaan weer off topic.
Het gaat hier over technische wijzigingen van het Ziggo zender aanbod.
 
zo foxhd heeft eindelijk weer zijn originele bandbreete terug, die is van gemiddeld 5a6mbit/s terug naar 10a11mbit/s.

Verplaatsen van zenders heeft voor fox dus een voordeel opgeleverd.
 
Op totaaltv wordt gemeld dat de werkzaamheden nodig waren, om zenders in hogere kwaliteit door te kunnen geven.
https://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-en-delta-voeren-uitgebreide-werkzaamheden-aan-netwerk-uit/

Misschien wel handig om de site www.digitalbitrate.com in de gaten te houden, daar kun je zien als een zender opeens een veel,hogere bitrate heeft.

Edit: er zijn meer zenders waarvan de bitrate sinds de 14e juni flink omhoog is gegaan, bij bijvoorbeeld History is dat duidelijk te zien in het schema, maar er zijn er meer. Hoop dat dit zo blijft.
 
Laatst bewerkt:
ja laten we hopen, want wat ziggo toen gedaan heeft kan natuurlijk niet anno 2017, hopelijk blijft het dus zo.
 
Heeft schotel dan niet het nadeel, dat ik meerdere moet ophangen, voor dat lijstje?
Maar goed, ik snap je punt, hoop dat jij mijn punt snapt dat zeg de helft van die 110 zenders die we nu hebben, ook de meerderheid gestolen kan worden, of vind jij die Amerikaanse commerc. troep meer waard? If so, then we agree to disagree.

Daarop kan ik antwoorden een volmondig Ja! Ik vind de amerikaanse originals een miljard keer beter dan die europese aftreksels. Bovendien is men met uitzondering van de Britten in Europa gewoon niet zo goed in TV maken. Niet voor niks komt 95% van alles wat wereldwijd bekeken wordt uit de states. Er is op verschillende manieren toegang te krijgen tot de grote amerikaanse netwerken maar ik ga ook niet lopen roepen.. stop die dan maar op de kabel, want ik weet natuurlijk dat de meeste kijkers daar weinig aan hebben of je moet zin hebben om s 'nachts te kijken.

Maar goed dit is een technische discussie. Er is nu weer extra bandbreedte gecreëerd. Dus ik hoop dat "alle" HD zenders nu fatsoenlijke de ruimte krijgen want HD moet wel HD kwaliteit zijn zeker met al die grote schermen. En ik heb gehoord dat het ook bedoeld is om de eerste stapjes richting UHD te maken. Maar in dat geval heb ik toch liever dat de rest van het zender aanbod eerst naar 1080i wordt omgezet want SD kan echt niet meer. Als ze niet willen dat mensen massaal afscheid nemen van het medium reguliere TV moet alles naar HD.

Iemand enig idee hoeveel bandbreedte er nu exact vrij is?
 
Dit is werk voor de PR afdeling van Ziggo, die zou een bericht kunnen doen uitgaan, over meer bandbreedte, hogere bitrates voor een aantal HD zenders, nieuwe zenders in aantocht etc etc etc. Dan maak je de laatste tariefsverhoging ietwat aannnemelijker. Laat aan je klanten weten, WAAR je mee bezig bent, zou ik zeggen.
 
Ik zie (soms aanzienlijke) bitrate verbeteringen sinds 14 juni op de volgende HD zenders: Fox, Ziggo tv (13), Discovery, TLC, Spike, BBC first, 24Kitchen, Disneychannel, History, Canvas, ARD, ZDF, BBC one, Fashion tv, Natgeo Wild en Travelchannel.
Bron: www.digitalbitrate.com
 
Terug
Bovenaan