Zijn jullie ook trots op jezelf? Passwords aanbieden aan shouldersurfers.


Rexodus

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 nov 2020
Berichten
6
Hallo Ziggo.

Zie bijlage/foto. Dit kan dus echt niet anno 2020. Egaal wat Micky$oft jullie wijs heeft gemaakt een paar jaar geleden.

Ik vraag me werkelijk af wat dat voor functie heeft. Niet optioneel met een vinkje aan te vinken. Dan had ik het nog begrepen! Nee gewoon recht in je gezicht. Met koeieletters zodat ze het ook zeker aan de andere kant van de straat mee kunnen lezen! Leg me a.u.b. minstens uit waarom? U gaat me toch niet vertellen dat dat gedaan is voor linkshandige blinde digibeten zonder linkerarm? Zelfs die kunnen een vinkje aanklikken: "[x] WACHTWOORD WEERGEVEN". Installeren/configureren van een modem/switch/router hoort gedaan te worden door iemand die dat kan. Niet door iemand die [x] WACHTWOORD WEERGEVEN niet kan aanklikken. Als dat al niet lukt, lukt de rest ook niet.

1) Wanneer komt de update dat dit verdwijnt?

2) Graag had ik geweten hoe je dit modem in bridge zet. Ik kan dat nergens vinden. Heb er toch al de nodige tijd ingestoken. Vruchteloos tot nu toe...

m.v.g.
Rexodus

1604716470981.png
 

totaal

Product Tester
Lid geworden
20 mei 2011
Berichten
4.054
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Na 2x lezen begrijp ik het nog steeds niet.

ps: In bridge mode zetten valt zelfs simpel te vinden op dit forum.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.449
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
1) Wanneer komt de update dat dit verdwijnt?
Ben het met je eens dat het raar is dat dat wachtwoord wordt getoond. Er zijn 2 types Connectbox: Eentje van Compal en eentje van Arris.
Bij de Arris is onlangs een firmware update geweest waarbij dat gefixed is. Jij hebt waarschijnlijk een Compal. Die zal vast ook nog een update krijgen. Om het helemaal goed te krijgen zou de interface ook nog alleen in https benaderbaar moeten zijn, maar dat zie je vrijwel nooit bij dit soort hardware.

2) Graag had ik geweten hoe je dit modem in bridge zet. Ik kan dat nergens vinden. Heb er toch al de nodige tijd ingestoken. Vruchteloos tot nu toe...
Dit hangt af in welk gebied je woont. In het voormalige UPC gebied kun je bridge mode meestal zelf instellen. In het voormalig Ziggo gebied is die optie er niet.
Als je het niet kunt vinden, even Ziggo bellen. Ze zetten 'm zo voor je in bridge mode.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.470
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Op de oude Ubee zit zo'n fout er al heel wat jaren in en is nooit via een update verbeterd. Niet op de inlogpagina zelf, maar op de eerste pagina na de inlog staat alsnog het inlog- en wifi wachtwoord in leesbare tekst.

Gelukkig moet je omlaag scrollen om dit te kunnen lezen en ik klik normaal direct door naar geavanceerdede settings, zodat schoudersurfers geen kans maken.

Maar het risico met een leesbaar inlog wachtwoord is kleiner dan je denkt. Je moet al op de lan zitten om in te kunnen loggen. En iemand op de lan heeft vaak ook de mogelijkheid om de router fysiek te benaderen, hem te resetten en dan via het default wachtwoord onderop het apparaat in te loggen. (Oke, hij zal direct sporen achterlaten omdat dan het wifi wachtwoord van de eigenaar niet meer zal werken)
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.612
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ik zie het probleem niet zo zeer, of er moet fysiek iemand in de ruimte aanwezig zijn en over je schouders mee lezen maar dan is het sowieso verstandig dit soort instellingen niet te doen, het is ook niet dat je dit elke dag gaat veranderen.

Het was netter geweest dat er een vinkje had gestaan maar met een complex wachtwoord zullen veel mensen willen controleren of ze het juist hebben ingevoerd voordat ze op de next/apply knop drukken. Het is veel belangrijker dat de verbinding https is en dat je geen malware op je apparaat hebt. Dat het wachtwoord daar in cleartext staat... boeie!
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.470
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
maar met een complex wachtwoord zullen veel mensen willen controleren of ze het juist hebben ingevoerd
Helemaal mee eens, maar default moet zijn om niet te tonen. Op mijn smartphone laat ik wel altijd de tekst zien en ik verafschuw apps die die optie niet hebben. Op een smartphone tik je te regelmatig naast de toets en met mijn wachtwoorden van doorgaans 30 random tekens, moet je het wachtwoord dan vaak meerdere keren intikken voordat hij foutloos is.
 

J. de Boer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2005
Berichten
2.550
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Helemaal mee eens, maar default moet zijn om niet te tonen. Op mijn smartphone laat ik wel altijd de tekst zien en ik verafschuw apps die die optie niet hebben. Op een smartphone tik je te regelmatig naast de toets en met mijn wachtwoorden van doorgaans 30 random tekens, moet je het wachtwoord dan vaak meerdere keren intikken voordat hij foutloos is.
Weliswaar offtopic.
Dat vind jij dus ook. Ik gebruik daarvoor zo'n speciaal daarvoor bestemd stiftje. En op de desktop zet ik een heel lang password eerst en een kladblok als de optie van eerst tonen niet aanwezig is.