Ziggo zenderaanbod - Technische wijzigingen

Het is mij de laatste tijd ook opgevallen dat bij diverse zenders het beeld lijdt onder sterkere compressie.
 
ik dacht het al, maar dan zit de expertise wel goed. Vermoed dat het toch mogelijk bij Ziggo's encoder instellingen ligt dan.
 
Dit is dus sinds aanvoer door red bee gedaan word, voorheen was video bitrate 11mbit/s.

stukje 10mbit/ stream van discovery.
Format
: MPEG-TS File size
: 2.40 GiB Overall bit rate mode
: Variable Overall bit rate
: 7 845 kb/s(audio/pids)
Video Bit rate: 7 199 kb/s

Is dit ook bij andere aanbieders? Als ik de site van Red Bee lees, worden ze ook door zenders ingehuurd.
 
@martwout, daar probeer ik ook al achter tekomen, maar ik ken niemand die kan opnemen in een ander gebied laten we zeggen Caiway of zo. Dan kunnen we het vergelijken hoe het bij andere aanbieder is.

Volgens Ziggo maakt iedergeval fox 100% zeker gebruik van de playout red bee media, Discovery weet ik niet zeker maar alles lijkt er op.

@terrestrial klopt is oud Technicolor/Ericsson, en toch is het sinds overname of zo door meschien gebruik andere encoders er niet beter op geworden of door ziggo of door red bee. Ziggo schuift het zoals altijd af met is prima beeld of tja red bee die het zo aanleverd.
 
Discovery HD zit in een transportstream waarop Ziggo de streams aanpast middels transcoding/reëncoding. De originele streams vanuit de Mediagateway van Red Bee Media krijg je dan ook niet te zien.

Ziggo past deze bitrate-aanpassing toe op veel meer zenders. Daarnaast zijn alle SD-zenders in de extra pakketten er nog veel slechter aan toe wat mij betreft. De omzetting van MPEG2 naar MPEG4 doet al niet veel goeds, de bitrate wordt ook dusdanig ver afgeknepen dat deze SD-zenders nauwelijks nog te bekijken zijn door de vele artefacten en glitches.

Ik ben dan ook wel benieuwd naar de kwaliteit van de originele streams (vanuit Red Bee). Hier in Twente zijn twee gebieden, van Ziggo en van Caiway. Ik ken wel mensen in het Caiway gebied, zou eens kunnen vragen of ze opnames kunnen maken.

Overigens heeft de Playout-service van Red Bee niks met het encoding-platform te maken. Bij een playout wordt de inhoud van de zenders zelf doormiddel van een uitzendstraat samengesteld (opname, afspelen, live, graphics).
 
@Moart'n
Dat ze reencode doen is me al tijden bekend, neemt niet weg dat video bitrate altijd 10a11mbit/s was(en dus een beter plaatje geeft), en nu dus sinds een week of 2 niet meer boven de 7,2mbit/s komt. foxhd komt zelfs niet eens meer boven de 6,97mbit/s uit(lijkt dus vast testaan) ookal heeft de totale fox stream 11mbit/s tot zijn beschikking en wat dus tot augustus 2019 ook gebruikt werd.

Zou dus idd mooi zijn als we een paar zenders kunnen vergelijken via verschillende isp's.
 
Okee, het komt er dus op neer dat binnen de videostream van 10 a 11 Mbit/s, er 7,2 Mbit/s wordt gebruikt voor de daadwerkelijke beeldinformatie en dat de overige ruimte in die stream wordt opgevuld met nullbytes?

Als dat zo is dan lijkt het wel heel erg op de configuratie van de transportstreams waarin ze deze re-encoded streams stoppen. Daarin zit ik ook steevast 4-6 Mbit\s aan nullbytes, wat aan de hoge kant is en beter benut kan worden.
 
Terug
Bovenaan