Ziggo zenderaanbod - Nieuwe en gewijzigde zenders

inderdaad zo werkt het. bedankt voor het goed omschrijven.
de bytes die over zijn op een frequentie worden niet automatisch gevuld, maar alleen als er vraag is.
en een sportzender zal met zijn snelle beelden daarbij wat meer ruimte krijgen dan een andere zender.

Nee, zo'n encoder gedraagt zich naar hoe jij hem instelt. Er is geen vraag wel hebben snellere bewegen weer bitrate nodig dwz als je wilt dat het beeld scherp blijft tenminste, maar ook langzame beelden hebben baat bij meer bitrate. Maar nogmaals dat is aan degene die de encoder instelt. Als die de max op 10 mbit zet en die bandbreedte is beschikbaar is de kans groot dat die deze bandbreedte ook sneller gebruikt wordt zelfs al gebeurt er weinig in het beeld. (ook afhankelijk van de min instelling) Is er echter op dat moment maar 6 Mbit beschikbaar zal het gemiddelde automatisch lager liggen. En tuurlijk als jij teveel zenders op een mux zet en dus de overboeking te groot maakt hebben alle zenders last van elkaar wanneer er meer beweging in het beeld zit en wordt alles blurry.

Mijn punt is dat als wij zien dat er vrijwel constante hoeveelheid null-bytes in een mux beschikbaar zijn, dit betekend dat andere zenders niet zomaar deze ruimte kunnen benutten, dan zal eerst de max omhoog moeten. Dus concludeer ik dat er ruimte is voor een extra (HD) zender.
 
Nee, de bitrate van de meeste HD zenders (uitgezonderd o.a. NPO, RTL, SBS) is geen vaste bitrate. Er is een ondergrens en een bovengrens voor iedere zender en de bitrate varieert tussen die onder-en bovengrens en wat daar uit komt is een gemiddelde bitrate, bijvoorbeeld de door jou genoemde 8,7 Mbit/s. Maar dat is beslist geen vaste bitrate, maar een variabele. Over langere periodes kunnen die gemiddelden dus hoger of lager uitvallen.
dat snap ik en dat zeg ik ook maar dan nogig is het meer vast want er zit geen tot amper beweging in.

voorbeeld foxhd die kriigt een maximale bitrate toegewezen van 11mbit/s maar zit vast op 7 niet meer niet minder dus in die zin slaat vbr die gebruikt word nergens op.

fox hd is dus 12mbit/s volgens verschillende tuner tools, constante videobitrate is dus 7 of dit nu voetbal is of simpele storage wars maakt niets uit. en nee je kan mij niet vertellen dat codering en audio 5mbit/s in beslag neemt dus ja als men alles goed doet is er genoeg tehalen kwa ruimte.

Actual Video Bitrate:7.04 Mbps

fox_hd1.jpg
 
Laatst bewerkt:
nou daar klopt iig niet veel van, immers staat fox al jaren vast op die 7,06mbit/s als videobitrate terweil de zender binnenkomt met een constante 12mbit/s.

Maar goed maakt niet veel uit, ging er iig om dat met een beetje herindelen genoeg ruimte over is;):);D
 
Op digitalbitrate kun je duidelijk zien, dat de bitrate varieert tussen 7.8 en 12.4 Mb/s. Als Fox HD steeds een bitrate zou hebben van 7 Mb/s zou dat een horizontale rechte lijn opleveren, maar dat is dis niet zo. Had net een screenshot gepost, maar blijkt copyright op te zitten, dus meteen weggehaald hier.
 
Ja en op tvheadend is het ook duidelijk tezien dat het een constante 12mbit/s is........ en de videobitrate via tools 7.06mbit/s is.
 

Screenshot met logo 'ESPN Ultra HD'.
Daaronder: kanaal 425.

Programmering Ultra HD-kanaal
Je ziet één Eredivisiewedstrijd op zaterdag en één Eredivisiewedstrijd op zondag in Ultra HD.
En tussendoor krijg je beelden uit eerdere UHD-uitzendingen van ESPN.

In het Ziggo Zenderoverzicht:
425. ESPN UHD
426. ESPN 6 is er niet meer
 
Laatst bewerkt:
Nu beeld op kanaal 425. ESPN UHD

Zaterdag 7 augustus, 20:00 de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal.

Op ESPN UHD ervaar je de wedstrijden in een nog betere beeldkwaliteit, dankzij de uitzendingen in HDR (HLG), met meer kleuren en met twee keer zoveel frames per seconde.
De ultieme manier om live sport in het algemeen, en voetbal in het bijzonder, in optimale kwaliteit te ervaren op televisie.
 
Terug
Bovenaan