• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo zakelijk

mastermarcel

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 mrt 2010
Berichten
3
Ik heb een vraag over Ziggo zakelijk.

Ik wil al mijn eigen netwerk apparatuur blijven gebruiken en niet de crappy modem/router firmware van Ziggo. Krijg je nu als je Ziggo zakelijk afsluit een modem/router die je in bridge modus kunt (laten) zetten?
 

MaxH

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 jan 2013
Berichten
626
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kort maar krachtig. Nee. Althans, in ieder geval niet in een ex-UPC gebied. Ik heb een Hitron gekregen waarbij het niet kan. Ik heb er een ASUS achter hangen als (wifi)router, maar ben na afloop contract snel weer terug naar particulier.
 

voorstad

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 nov 2013
Berichten
34
Volgens mij kan het wel:

Om bij zakelijk internet het modem in bridge te zetten, is door UPC het zogenaamde '5 vaste IP adressen' abonnement nodig. Hiervoor moest je in het verleden 10 euro ex.btw per maand extra betalen. Het huidige Ziggo biedt deze mogelijk niet meer bij het ZZP aanbod, je moet hiervoor (het veel duurdere) MKB abonnement aanschaffen.

Ik vind het eerlijk gezegd onbegrijpelijk dat bij een privé abonnement de router gewoon in bridge kan, en een zakelijke gebruiker dit niet met een ZZP abonnement kan.

Laat staan dat ze hier op de website erg onduidelijk over zijn, en je hier pas achter komt wanneer je eenmaal een abonnement hebt afgesloten.