• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo vs VPN (Private Internet Access)?


terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.278
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Hier b.v. een voorbeeld bij NordVPN waarbij derden meer dan een jaar konden meekijken. Link NordVPN schrijft natuurlijk dat zij geen fout gemaakt hebben, maar het hosting bedrijf waar zij servercapacteit inhuurden. Maar voor de gebruiker maakt het natuurlijk niets uit waar de fout zat.

Veel VPN providers hebben geen eigen hardware maar huren dat in bij derden voor de laagste prijzen. En iedereen weet wat je krijgt als je voor de laagste prijs gaat…
Wat heeft dit er mee te maken? Elke (VPN) provider kan ooit te maken krijgen met een hack, ik zie niet in hoe dit relevant is voor zijn verhaal.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.278
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Dus wat denk je? Je moet dingen gericht aanpakken, anders heeft het geen zin. Als jij al je verkeer door een VPN jaagt maar onder tussen overal en nergens inlogt met je google account, skype of spotify dan heeft het allemaal weinig zin.

En VPN providers zijn niet heilig, nogmaals ze hoeven niet eens te loggen om mee te werken met een gerechtelijk bevel of wanneer politie ze vraagt om NAW gegevens door te spelen, zeker als er wordt gedreigd om servers in beslag te nemen kiezen ze voor hun eigen belangen. Maar dat maakt VPN providers niet nutteloos. Alleen de verwachtingen zijn vaak verkeerd.

En laat ik nog 1 ding HEEL DUIDELIJK maken, dezelfde onzin werd verspreid bij Tweakers. Providers houden alleen bij welk IP adres jij hebt te samen met NAW gegevens wordt dat snachts doorgespeeld aan de centrale informatie politie database, er worden verder geen verkeersgegevens gelogd. Maar er staan wel black boxes bij alle grote providers om je verbinding te tappen als ze dat willen en daar heeft de provider verder geen weet van. Maar dat laatste zou alleen mogen gebeuren met een toestemming van de officier van justitie voor een misdrijf waar meer dan 4 jaar op staat.

Daarnaast heb je het zgn sleepnet, en daar kan al het verkeer in Nederland min of meer mee afgeluisterd worden, maar dat gebeurd vermoedelijk op de internet exchanges, en dat gebeurt ook in andere landen. Dus in dat opzicht schiet je weinig op met je VPN. Gebruik 'm liever gericht ;-)
 
Laatst bewerkt:
Je e-mailadres zal niet zichtbaar zijn voor anderen. We gebruiken het alleen om dit bericht te kunnen bevestigen.