• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Ziggo verhoogt internetsnelheden van bijna alle abonnementen


fatman42

Forum Gebruiker
Lid geworden
11 sep 2011
Berichten
52
Ik gebruik alleen bekabeld (met gecertificeerde kabel), draadloos is waardeloos, haal je de snelheden niet die ze beloven, je haalt deze alleen bekabeld in mijn geval 600/40 altijd stabiel, als ik draadloos ga hooguit 200/20. en sterk wisselend.
Zoveel mogelijk bekabelen, draadloos alleen tablet / GSM
De snelheden die providers opgeven gelden alleen voor bekabelde apparaten.
 

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
326
Internet
  1. Ziggo
Nou
Ik gebruik alleen bekabeld (met gecertificeerde kabel), draadloos is waardeloos, haal je de snelheden niet die ze beloven, je haalt deze alleen bekabeld in mijn geval 600/40 altijd stabiel, als ik draadloos ga hooguit 200/20. en sterk wisselend.
Zoveel mogelijk bekabelen, draadloos alleen tablet / GSM
De snelheden die providers opgeven gelden alleen voor bekabelde apparaten.
Het klopt dat je het beste bedraad moet meten, maar dit is wel erg extreem verschil. moet ik zeggen, hier met laptop bedraad 41/4.7 en draadloos 40.5/4.8
 

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
552
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Wifi kun je niet gebruiken om je snelheid te testen, dat moet altijd via de netwerk kabel.
Ik probeer uit te zoeken waarom ik op zeldzame momenten wel mijn volle snelheid haal met wifi en op andere momenten 1/3e snelheid kwijt raak.
Voor de snelheid verhoging haalde ik altijd 250/25mb/sec. zou ik dus nu ook minimaal moeten halen.
En nee er staan geen andere apparaten aan die verstoren. Ook gekeken naar "indringers" uit de buurt maar er zitten geen vreemde apparaten op mijn netwerk.
 
Laatst bewerkt:

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
552
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Update,

Na verwijderen via apparaat beheer van TP link dongel, en hem daarna weer te instaleren haal ik, via wifi dus, makkelijk maximale snelheid.
Zit zelfs iets over 300 mb/sec download. Dit blijft goedgaan tot ik computer herstart. Daarna weer max 250 mb/sec. vaak lagere snelheid. Na herinstallatie dongel weer max. snelheid. tot computer weer herstart wordt. Verschillende kanalen geprobeerd, geen enkele verbetering. Dit alles op 5ghz band. Weet iemand hoe dit kan ?
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.142
Herstart je de computer volledig? Of uit slaapstand?
Dat laatste wil nog wel eens voor problemen zorgen.
Wat gebeurt er als je de dongle na de herstart simpelweg even loskoppelt en daarna weer inplugt?
Kun je in het stuurprogramma iets configureren?
Heb je alle andere, eventueel aanwezige, netwerkkaarten uitgeschakeld?
Eventueel (liefst) in het BIOS?
Andere USB-poort?

Zomaar wat dingen die je kunt proberen / mee experimenteren.
 

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
552
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Computer wordt herstart, dus geen slaapstand. Zelf tijdje helemaal spanningsloos gehad. Geen resutaat.
Dongle verwijderd bij lage snelheid en terug ingeplugd. Geen verbetering.
Stuurprogramma verwijderd en nieuwste stuurprogramma van TP Link site geïnstalleerd. Geen resultaat.
Andere USB poorten geprobeerd Geen verbetering.
Heb nu in Bios on board netwerkkaart uitgeschakeld en geen verbetering.
Na herinstallatie weer hoge snelheid, tot herstart computer.
Heb ook nog met geleende sitecom AC 1200 getest en hier het zelfde probleem tegen gekomen.
Ook hier na installatie hoge snelheid en na herstart een stuk lagere snelheid.
Ik weet niet helemaal zeker of dit na Ziggo verhoging of na windows update begonnen is.
Ga misschien een herinstallatie doen of er mee leren leven.
Dank voor reactie
 

janos

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 sep 2008
Berichten
552
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
kijk is naar je firewall/anti-virus oplossing, kan zijn dat die er tussen zit. Schakel die is uit en test nogmaals.
Beide uitgeschakeld, zelfde resultaat.
Met geleende laptop wel constant hoge snelheid, probleem zit dus duidelijk in mijn pc.
Ik heb nog een Macrium reflect back up van een jaar geleden.
Ga deze eens terug zetten kijken of dat iets oplevert.