Ziggo stopt definitief met analoge radio

Dat is wel afhankelijk van waar je woont. Ik maak gebruik van een FM-dakantenne en ontvang hier in Twente rond de 40 zenders. Dat zijn er meer (en vaak ook van betere kwaliteit) dan het FM-aanbod op de Ziggo-kabel.
 
Hier in Zevenaar kan je binnenshuis zelfs met een nette FM dipool antenne maar weinig zenders ontvangen. Een paar lokale omroepen komen goed en sterk door maar daar luister ik niet zo vaak naar. Landelijke zenders zoals 538 en Sky zijn haast niet in goede kwaliteit (ruisvrij en stereo) te ontvangen. Er komen wel wat Duitse zenders sterk door maar daar luister ik niet naar.
 
die paar zender die je dan ontvangt
In de jaren 60 stonden er radio antennes op het dak voor Hilversum 1 en 2, en later Hilversum 3 en een regionale zender. En 2 publieke tv zenders (behalve langs de grens.)
Politieke argument: "schaarste". Terwijl de hele FM band verder leeg was.

Hoeveel zenders zitten er NU op de FM band? Als men toen een FM antenne de moeite waard vond, dan denk ik dat uw kwalificatie "paar" de plank behoorlijk mis slaat.:)
 
zoals al eerder gesteld, het hangt af van waar je woont. ontvang hier binnenshuis 2 fm zenders. superblij met dab en tientallen zenders.
 
Het is maar net welke zenders je wilt hebben. "Zenders voor de heb" is iets anders dan "zenders die ik dagelijks wil kunnen beluisteren".
Ik heb alle Ziggo zenders, maar het gros ervan doe ik niks mee.
 
@Eduard08 dat je er niks mee doet is weer wat anders , je keuze met fm antennes is gewoonweg kleiner
"Minder groot" lijkt me een betere kwalificatie. Met een FM dakantenne barst het nog altijd van de FM vergunninghouders in Nederland:
 
Deze optie is in deze draad al lang voorbijgekomen en ik luister zelf met een internettuner aangesloten op de versterker.
Maar daar ging het hierboven niet over.
Als iemand de voorkeur geeft aan analoge FM-ontvangst (dus straks alleen via de ether), dan kunnen daar (goede) redenen voor zijn.
Analoog is geen digitaal. Ik kan me voorstellen dat een liefhebber van klassieke muziek het verschil tussen beide technieken duidelijk hoort.
Het gaat dus niet om DAT je bepaalde zenders ontvangt, maar ook om HOE.
 
Terug
Bovenaan