• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo Panel: Ziggo en Philips willen graag weten hoe jij omgaat met de huidige media

Status
Niet open voor verdere reacties.

digitalekabeltelevisie

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 okt 2006
Berichten
822
Er is weer een onderzoek va het Ziggo-panel, en deze had ik hier nog niet voorbij zien komen;

Ziggo wil samen met Philips meer inzicht in hoe jij omgaat met de huidige media en technologieën (onder andere de apparaten) die je daarbij gebruikt. Samen met jou willen wij kijken naar dingen die jij ziet, hoort, creëert en bedient. Daarnaast zijn wij ook erg benieuwd hoe jij verschillende media ervaart en waar, wanneer en met wie jij hier mee in aanraking komt.

Daarom willen wij je vragen deel te nemen aan een onderzoek. Dit onderzoek is anders dan andere onderzoeken waarbij je online een vragenlijst moet invullen. Bij dit onderzoek is het de bedoeling dat je 10 dagen lang een persoonlijke weblog bijhoudt, een soort online dagboek. In deze persoonlijke weblog houdt je jouw dagelijkse activiteiten bij door middel van verhalen, meningen en gedachten hierover. Daarnaast is het bedoeling dat je af en toe een aantal foto’s (of filmpjes) hiervan maakt en deze op je weblog plaatst. Het is daarom belangrijk dat je hier enige ervaring mee hebt. Ook zullen we je eenmaal vragen een vriend of familielid te betrekken bij een opdracht van het onderzoek.

Je bent per dag slechts een korte tijd bezig met het bijhouden van je weblog. Je kunt zelf bepalen wanneer je op de dag in je eigen tempo wilt deelnemen. Het weblog is zo ingericht dat het gemakkelijk voor jou is om hiermee te werken.

Alles wat jij plaats op het weblog, zoals jouw input en jouw foto’s en/of filmpjes, worden alleen voor onderzoeksdoeleinden gebruikt. Dit houdt in dat deze alleen worden bekeken door mensen van Ziggo en Philips en niet zichtbaar zijn voor anderen. Dit geldt zowel tijdens als na het onderzoek.

Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar deelnemers die het leuk vinden om gedurende 10 dagen hun weblog bij te houden. Kort alle punten op een rijtje:

- Onderzoek loopt in de weken 38, 39 en 40, duur 10 dagen;
- Je moet dagelijks tijd hebben om je weblog bij te houden, je kan zelf bepalen welk moment van de dag je dit doet;
- Je moet de beschikking hebben over een (video)camera of mobiele telefoon met (video)camera, zodat je van je activiteiten foto’s of video’s kunt maken. Ook moet je enige ervaring hebben hoe je deze kunt uploaden naar je computer. Indien je hier niet zo vaardig in bent, kun je natuurlijk aan een kennis of familielid vragen om je te helpen;
- Bij één van de opdrachten heb je een familielid of kennis nodig, die mee wil doen aan het onderzoek;
- Je ontvangt van Philips onderzoeksmaterialen die je thuis krijgt gestuurd;
- Als dank voor je medewerking ontvang je een vergoeding van €100,-;
- Voor je deelname moet je zogenaamd non-disclosure verklaring tekenen. Dit houdt in dat je ermee akkoord gaat dat je alles wat er in dit onderzoek wordt gedeeld, niet verder verspreidt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.