Ziggo pakt vaste IP adressen af

Ah ok, je zet dus een gre tunnel op vanaf de router achter het Ziggo modem. Moet je router dat wel kunnen natuurlijk... dus wat voor ip adres je modem ook heeft, je internet netwerk is dan altijd via die andere ip adressen te benaderen. Nice :) Heb hier zelf pfsense draaien, zal het eens proberen, je kunt 7 dagen gratis testen zie ik. Maar goed, als je dit nodig hebt ben je eigenlijk een commerciele gebruiker, kan me niet zo snel een situatie verzinnen waarin je als ziggo klant een vast ip adres MOET hebben... draai zelf bijv. nextcloud als prive cloudservice op 1 van mijn machines in de meterkast, maar die hangt dus gewoon aan een domein. Als het ziggo modem ip adres hier veranderd dan pas ik de DNS A records aan bij mijn hosting provider, en that's it...
 
Ook weer wat geleerd. Interessante optie. Ik zie dat mijn Fritz!Box dit ook gewoon ondersteund.
 
Ik vraag me wel af of Ziggo vaste adressen "afpakt" zoals TS stelt. Het lijkt me normaal dat je als hostingbedrijf investeert in IP adressen in eigendom, deze kunnen nooit afgepakt worden. Kortom, je hebt je bedrijfsopzet teveel afhankelijk gemaakt van Ziggo.
 
Wat die GRE tunnels betreft, hou er rekening mee dat dit een protocol is naast tcp en udp. In de praktijk betekent dat het alleen met modems in bridge kan werken.
 
Mogelijk, maar de meeste routers hebben alleen de mogelijkheid voor udp of tcp en geen gre optie.
 
Kom graag in contact met mensen die vergelijkende ervaringen hebben.
Idem hier :-(
Ik had "Zakelijk Internet Complete, Bellen en TV Start" en betaalde daar bovenop EUR 10 ex BTW per maand voor 5 vaste IP-adressen (ook al gebruik ik er maar eentje). Eigenlijk had ik een zakelijk abonnement omdat ik als prive-persoon een vast IP adres wil.
Moet heel veel meer gaan betalen om een vast IP adres te houden!
Dat gaat het niet worden...
 
Nou, er is me meermalen door Ziggo verzekerd dat ik mijn 5 vaste IP adressen zou kwijtraken. Maar 2 maanden later staat het nog steeds op de factuur en werkt het nog steeds. Lijkt erop dat het gewoon zo blijft.
OP, ben jij ze echt kwijt geraakt intussen?
 
Bij gebruik van protocol 41 oftewel een GRE tunnel is de max up en down 10 Mbps bij een Arris en Compal conectbox.
 
Terug
Bovenaan