Ziggo pakt vaste IP adressen af


zebrafilm

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 apr 2008
Berichten
21
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Kreeg een verbijsterende brief van Ziggo in de bus dat wegens 'verbeteringen aan het netwerk" ze mijn vaste IP adressen blok binnen dertig dagen gaan omzetten in 1 dynamisch.
We hebben al een tijd je Ziggo Zakelijk maar dit lijkt me niet bepaald zakelijk dus maar eens gebeld.
Gevraagd naar de 'verbeteringen' maar dat wisten ze niet. Nog een paar hints gegeven, misschien eindelijk IPv6? Misschien eindelijk SIP voor de vaste lijn? Maar nee dat was het allemaal niet.
Maar ik kreeg een vriendelijk aanbod: Als ik overstapte naar Zakelijk Pro dan kon ik daar 5 adressen krijgen.
En ja helaas ging de prijs dan 2 to 3x hoger worden met nog minder opties want mijn Vodafone abbo zou dan ook niet meer passen en de korting en extra data vervallen.
Je begrijpt mijn broek zakt af van dit soort marketing brieven en Ziggo gedrag.
Wij hebben een hosting bedrijf en draaien hier servers als backup en natuurlijk dingen als VOIP, NOC etc.

Om dan even binnen dertig dagen de boel weg te verhuizen is al lastig maar onze (SSH) beveiliging werkt natuurlijk ook alleen op mijn vaste adres.

Ik ben benieuwd of meer mensen zo'n absurde brief hebben gekregen en ga maar eens kijken naar de juridische kant van de zaak. Ik weet dat ik mag opzeggen (hoi hoi) maar heb geen alternatieven die voldoende upload geven. Er ligt glasvezel in de straat maar niemand bied het aan, de backbone loopt er op 100 mtr langs maar aansluiten ho maar. (Postcode 1066CJ)

Kom graag in contact met mensen die vergelijkende ervaringen hebben.

Bastiaan
 

itpp2011

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mrt 2011
Berichten
197
Ziggo
Internet
Gebied
fZiggo
Ik kan je alleen maar vertellen dat ik zakelijk ook van 5 vast naar 1 dynamisch (die bij zakelijk redelijk vast is) ben gegaan, ik kon die 5 vast over laten zetten maar de kosten waren niet in verhouding. Uiteindelijk deel je die 5 of 30 adressen over die ene verbinding. Bij nader inzien ging het eigenlijk alleen over het delen van ssl en ssh over dezelfde poort waar ik een sslh oplossing voor heb gevonden, voor de dynamiek (DNS) heb ik gekozen voor Cnames icm. een Ddns (wat uiteindelijk een betere oplossing is dan losse dns->ddns verwijzingen).
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.436
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Je kunt evt. een block met IPv4 addressen kopen online, https://extraip.com

Of dit aan je wensen voldoet weet ik niet en anders bellen met ziggo afdeling retentie, en uitleggen dat je dit zo niet gaat doen. Er kan een hoop als je maar aandringt.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.352
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
…We hebben al een tijd je Ziggo Zakelijk maar dit lijkt me niet bepaald zakelijk dus maar eens gebeld.

Maar ik kreeg een vriendelijk aanbod: Als ik overstapte naar Zakelijk Pro dan kon ik daar 5 adressen krijgen.
Ziggo veranderd ook steeds de abonnementen. Ik heb jaren geleden een ZZP abonnement genomen. Dat was een abonnement met een dynamisch IP. Een regulier zakelijk abonnement wa duurder maar had een vast IP. Een tijdje geleden is dat zzp abonnement vervallen en is een gewoon zakelijk abonnement geworden met verder de oude voorwaarden en tarieven. Voor mij is alleen de naam veranderd.

Als ik nu kijk is een dynamisch adres de standaard bij een zakelijk adres. Eigenlijk hadden ze bij dat omzetten al een aanbieding aan jou moeten doen. Ik bepaal nog steeds de oude zzp prijs. Ik denk dat bij jou dan de prijs verlaagd moet zijn.

Overigens is een dynamisch adres bij Ziggo ook behoorlijk statisch. Sinds 2012 is mijn IP maar 1x spontaan veranderd. (Verandering door modemwissels tel ik niet mee). Via een ddns dienst blijft je domeinnaam ook bij IP verandering naar het goede IP wijzen.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.352
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Er ligt glasvezel in de straat maar niemand bied het aan, de backbone loopt er op 100 mtr langs maar aansluiten ho maar. (Postcode 1066CJ)
Zelfs Ziggo bied glasvezel als je de kosten voor het opbreken van de straat betaalt. Vorig jaar hebben ze de stoep opgebroken naar de straatkast die net in mijn tuin staat. Bij navraag bij de werknemers kreeg ik te horen dat dit was omdat de huisartsenpost in mijn straat glasvezel kreeg.