Ziggo Next start bij radio luisteren opnieuw op.

Ik heb een Bose soundbar die geeft vanzelf geluid weer als de Next aangaat. Deze is ingesteld als automatisch ontwaken.
De TV schakelt keurig mee aan als de Next opstart. De soundbar heb ik optisch direct met de Next verbonden. Had ook via de tv gekund.

Remedie, kijk eens of je soundbar dit ook kan @radio749
 
vanmorgen na 3 uur onderbroken radio af gespeeld te hebben ging de Ziggo Next uit om vervolgens weer aan te gaan op een TV kanaal.
Nu de audio kabels vanuit de 3.5 inch uitgang Next naar mijn versterker verwijderd (analoog) en nu maar afwachten of hij het blijft doen.
Natuurlijk zoeken we het probleem op de Ziggo Next zelf, maar zou het niet kunnen dat de afstandbediening uit eigen beweging dit veroorzaakt.
Nog een vraag aan diegene die de Ziggo Next inzetten om naar de radio te luisteren.
De oude trouwe Ziggo Horizon box kon ik gewoon aanzetten om radio te luisteren.
Dit is onmogelijk met de Ziggo Next box omdat altijd de TV mee aangaat.
Dus moet ik weer met de afstandbediening de TV uitzetten.
Waarom zit er op de afstandbediening van de Ziggo Next geen radio button zodat dan alleen de Ziggo Next aan gaat en de TV uit blijft.
Dit heb ik ook al een aantal keren aangekaart. Door de spraakbediening heb je het tv scherm niet meer nodig bij radio luisteren. Nu kan je na de laatste update de CEC uitzetten maar bij tv kijken vind ik het weer wel handig als het tv scherm en de soundbar aangaan. Ik heb maar een schakelaar op de tv stroomkabel geplaatst om het scherm voor tv kijken aan te zetten. Ideaal is dit niet.Ik mis op de afstandsbediening een knop om alleen het scherm aan en uit te zetten.
 
Ik zal wel iets missen, maar de knop linksboven op de afstandsbediening is toch alléén maar om de TV aan of uit te zetten, zonder CEC? Althans ik doe met die knop de TV uit bij radio luisteren.
 
Ja dat was ik ook aan het bedenken.
kan zijn dat dat niet werkt omdat de TV en receiver via CEC gekoppeld zijn en dan de receiver uitgaat. Bij mijn receiver kan ik dat niet uitzetten helaas. Maar zo vaak gebruik ik de radio app niet dus even apart inschakelen of de Tv uitzetten werkt voor mij.
 
Die knop (linksboven) is echt alleen voor TV (zoals bedoeld met de Next). Gedrag van eigen TV en receiver staat hier even buiten. Rechtsboven is voor alles aan of uit (met CEC).
 
Uitermate tevreden over de Mediabox echter klein foutje opgetreden.
Af en toe schakelt het systeem bij het luisteren naar de radio automatisch over na tv.
Ik heb hierover gebeld en het enigste wat de medewerker me kon zeggen is dat het een bekend foutje is maar dat ze er niets aan konden doen en dat was het.
Zeer teleurstellende informatie.
 
Het klopt dat na enige tijd geluisterd te hebben deze overschakeld naar de laatst bekeken tv zender.
En er zal best een oplossing komen. even geduld aub :)
 
Probleem komt nog steeds voor: na ongeveer 3 uur onafgebroken radio luisteren herstart box.
@Ziggo wordt dit probleem nog (steeds) geanalyseerd?
 
Aandacht is hier zeker voor aanwezig bij Ziggo. Echter kunnen en mogen wij testers hier verder niets over zeggen of dit al dan niet is opgelost.
 
Terug
Bovenaan