• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Ziggo Modem docsis 3.0 net door Ziggo aangesloten, Nasserver onzichtbaar .


Wim Rippen

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mrt 2019
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Ben sinds gisteren 5 maart 2019 nieuwe klant bij Ziggo.

Alles: TV,netwerk,telefoon werkt,en Synology Nasserver aangesloten op de Docsis 3.0 met kabel, van ca 50 cm.
Echter Nasserver niet zichtbaar op netwerk,staat aan,heb stroom op Nasserver en Modem aan/uit gezet, toch nog niet
zichtbaar. was vroeger video(\\Nasserver) (Y:) en home(\\Nasserver) (Z:) beide staan nu met rood kruisje in netwerk.Erop klikken
werkt niet..foutmelding :
-------------------------------------------------------------
Restoring Network Connections.
An error occured while reconnecting Y: to\\Nasserver\video
Microsoft Windows Network:
De lokale apparaatnaam wordt al gebruikt.
This connection has not been restored
-----------------------------------------------------------
Mijn vorige/oude (van eergisteren ) Xs4all-Fritzbox aansluiting op Nasserver werkte goed en was zichtbaar. Bij de oude 4 jaar geleden/vroegere Xs4all installatie moest
monteur terugkomen,want Nasserver was eerst ook niet zichtbaar en hij zei toe: ""heb een andere port ingesteld"", toen was
het wel goed. Hoe die dat gedaan heeft,weet ik niet..

Nu.. bij mijn nieuwe Ziggo Docsis 3.0 modem is dat misschien ook zo ??, hoe krijg ik de Nasserver,die ernaast staat in de Electr.kast
zichtbaar op mijn netwerk. De monteur was al weg, toen ik dat van de Nasserver ontdekte.
van onderen naar boven aansluitingen/netwerk bussen, zit onderste de Nasserver,dan daarboven een gele kabel en verder dan bovenin de telefoon.

Graag bericht.
WimR
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.569
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Mogelijk heeft je nasserver een vast ipadres.
Die ligt dan niet in het bereik van het ziggomodem.
 

lobithbuddy

Product Tester
Lid geworden
24 jan 2005
Berichten
263
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Daar lijkt het idd wel op. Jou oude modem had waarschijnlijk een ip in de 192.168.x.1 range waar die die van ziggo 192.168.178.1 is. Sluit je oude modem weer even aan met daarop je nas. Log dan even in op je nas en wijzig het ip adres in 1 in de range van ziggo of zet DHCP op auto. Hierna ziggo weer aansluiten en het zou weer moeten werken
 
Topicstarter
Topicstarter
W

Wim Rippen

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mrt 2019
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Beste lobithbuddy. bedoel je de "DHCP op auto zetten" in de NAS of bij ZiggoModem ? Ben geen ster in dit soort zaken..!
Wim.
 
Topicstarter
Topicstarter
W

Wim Rippen

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mrt 2019
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Ik heb de NAS Synology DS216play even naast mijn Notebook gezet, los van de LAN kabel naar de Docsys modem, en achterop een
USB Wifi adapter erin gezet,maar ik kreeg geen NAS te zien in mijn netwerk. Verschillende USB adapters even geprobeerd,
NAS server piept wel na een minuut en 1 ,3 en 4 lampjes branden groen,onderste twee knipperen. Is dan de USB adapter kapot of
moet ik in Windows nog iets aanpassen. Synology Assistant (prg) zegt "kan geen server zien " (of iets dergelijke mededeling).

Hoe moet ik verder..?
 

TheGrouch

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 aug 2008
Berichten
5.569
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Je zult de nas en je computer eerst weer aan de Xs4all-Fritzbox moeten aansluiten voor je de nas gaat zien.
 
Topicstarter
Topicstarter
W

Wim Rippen

Forum Gebruiker
Lid geworden
6 mrt 2019
Berichten
4
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Hier Wim R weer: inderdaad weer opnieuw aan Docsys aangesloten. daarnamet tandenstoker (!) de reset knop achter de
NAS in gedrukt, en wel na een 15 seconden zat ie op het netwerk ! Hij reset zoch dan kennelijk tot de default waarden.
Bedankt en geniet van de zon (???) Groet.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.169
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Of je laat de nieuwe router dezelfde IP range van de oude router gebruiken.

In elk geval leiden vele wegen naar Rome. ;)