• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Ziggo Mail wil je voornaam weten.


rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
75
Maar waarom nu opeens verplichten? Ik heb dat Email adres al zo'n 10 jaar. En ook nu kun je instellen om die naam niet toe te voegen bij verstuurde mail. Waarom mensen dwingen om die naam in te stellen i.p.v. vrijwillig in de settings laten doen?
Mij viel op dat de hele webmail omgeving wel anders was dan vroeger. Volgens mij een vorm van AppSuite (te zien aan de apps/io.ox). Dat hadden ze vroeger nog niet. Dus waarschijnlijk gebruiken ze nu andere software daarvoor en daarin is naam (displaynaam/contact) voor het verzenden van mail dus verplicht. Als je de webmail zelf niet gebruikt zal het inderdaad niet uitmaken wat je daar ingeeft.
 

Webcare Ziggo

Webcare Ziggo
Lid geworden
24 jan 2017
Berichten
950
Ik wil net inloggen op mijn webmail, maar na het inloggen krijg in niet mijn webmail te zien, maar het volgende scherm:

Bekijk bijlage 22150

Het eerste wat het volgende scherm vraagt, is mijn voor en achternaam. Dat gaat Ziggo niets aan. De gebruiker van de webmail is hier niet degene op wiens naam het abonnement loopt (Zakelijk abonnement).

Lege velden wil ik niet invullen. Weet iemand wat er gebeurd als ik hier onzin ga invullen? Blijf ik dan steeds die onzin boodschappen zien bij een inlog? En kan ik dat verderop nog weer aanpassen?

Voor nu lijk ik vast te zitten als ik niets invul.

Edit: als ik inlog op de webmail van mijn hoofdaccount, dan blijft de vraag weg. Maar dat hoofdaccount gebruik ik nooit voor mail. (Daar stond nog ongelezen mail uit 2015 in. ;)
Hallo Briolet,

Een goede en terechte vraag. Ik ga dit voor je uitzoeken en zal hier zo snel mogelijk op terugkomen. Aangezien ik hier het antwoord ook niet gelijk op weet.

Groet,
Alex
 
Topicstarter
Topicstarter
Briolet

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.158
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
…en daarin is naam (displaynaam/contact) voor het verzenden van mail dus verplicht.
Verplicht is het nog steeds niet. Dat zie je aan volgend screenshot:

Echte naam.png


In elk geval zie ik nu waar de voor & achternaam ingevuld wordt. Ik vind mijn sterretjes terug op de pagina "Mijn Contactgegevens". Daar kun je heel veel invullen, maar de velden zijn allen leeg, op mijn sterretjes bij voor en achternaam na. Als je een van beide velden probeert te wissen krijg je een foutmelding. Alle andere velden mogen blijkbaar wel leeg zijn.

Deze velden worden echter niet gebruikt als displaynaam. Als je daar nml iets aanpast, veranderd de displaynaam niet.

De default displaynaam vul je in bij "Instellingen -> Accounts -> Email". Deze displaynaam wordt ook bij alle aliassen gebruikt. Als je hier de displaynaam wist en dit opslaat, maakt hij weer een nieuwe displaynaam op basis van de voor- en achternaam.

Per alias kun je deze default displaynaam nog overrulen door een nieuwe mail te beginnen. Bij de afzender kun je dan een pull-down menu openen waar je bovenstaand screenshot krijgt met direct al je aliassen (als je gebruikt). Waarom je dit niet direct bij instellingen terug vind is me even niet duidelijk. (Of ik heb het gemist)

Ik ben voor de volledigheid ook in de OX omgeving ingelogd. Daar kon ik gisteren wel inloggen zonder voor en achternaam in te vullen. Die velden nu leeg maken mag ook niet meer.
 
Laatst bewerkt:

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
75
Deze velden worden echter niet gebruikt als displaynaam. Als je daar nml iets aanpast, veranderd de displaynaam niet.
Weet je zeker dat die "Mijn Contactgegevens" naam niet gebruikt wordt als displaynaam wanneer je in de webomgeving een mail verstuurt? Bij mij n.l. wel. Je moet er echter wel voor zorgen dat in de ontvangende client je e-mail niet in het adressenboek staat met een andere naam. Anders wordt die getoond. Of je moet even naar de source van de mail kijken bij de From: header. Daar zie je dan die displaynaam staan.

Die "Mijn Contactgegevens" worden dus alleen gebruikt bij het verzenden van een mail via de webomgeving.
 
Topicstarter
Topicstarter
Briolet

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.158
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Ik weet het zeker. Dat merk je als je je naam verandert. Er is een apart veld voor de displaynaam in je mail, die per default gevuld wordt met de voor en achternaam. Maar daarna niet meer meeverandert als je je eigen naam aanpast.

In de Ziggo webomgeving staan beide gegevens op verschillende settings paginas. In de OX6 omgeving staan ze onder elkaar op 1 setting pagina. Daar staat ook een sterretje bij deze drie invulvelden. Het sterretje wordt niet verklaard, maar ook daar mag je deze velden niet leeg maken.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
75
O, inderdaad. Hij pakt gewoon de naam die bij de e-mail staat (volledige naam zonder apart voor en achternaam). Hij schijnt niets te doen met "Mijn contactgegevens".

Hoewel... ik zie nu bij het versturen van de mail via webmail dat je onder opties een optie "vCard insluiten" hebt. En dat is dus "Mijn contactgegevens". Want die naam daarin kan weer anders zijn (heb ik gezien met testen). Vandaar dat die velden zo uitgebreidt zijn.

Dus "Echte naam" bij e-mail onder opties is de displaynaam en "Mijn contactgegevens" is de vCard die je in kunt sluiten.
 
Topicstarter
Topicstarter
Briolet

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.158
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
En om het eenduidig te laten zien.
Ik vul dit in bij mijn persoonlijke gegevens:

1-persoonlijke gegevens.png


Bij mijn Account instellingen vul ik in:

2-account gegevens.png


Vervolgens stuur ik een mail en kijk dan naar de naam bij verzonden gegevens:

3-Schermafbeelding 2018-12-12 om 18.33.00.png


Merk op dat hij de tekst die achter de komma stond, nu als eerste toont.

En als ik in de broncode van de mail kijk, zie ik:

4-bronbestand.png


Dit is de exacte tekst die in de mail staat. En het klopt dat ik in mijn eigen mail programma een andere displaynaam zie, omdat die hem uit mijn eigen adresboek haalt.
 

rvk01

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 okt 2015
Berichten
75
Yep, en vCard insluiten zorgt er dus voor dat een vCard met Jantje Beton (en andere gegevens) aan de mail gehangen wordt.

(zie mijn laatste post hierboven)