Ziggo komt met nieuwe versie van de Next

Wie zegt dat het dat boxje wordt? En is die echt IP only want dan wordt ik niet blij.
Ik ook niet. 30 seconden vertraging bij "live" evenementen, dasr wordt ik ook niet blij van.

(Minder dan 30 seconden is eigenlijk niet mogelijk; 6-8 seconden voor digitale TV is al best lang)
 
Zal die wel weer alleen bij duurste abonnement kunnen worden aangeschaft als tweede decoder ;)
 
Is dat echt zo? Want KPN doet toch ook alles via IPTV? En dus zouden al die klanten 30 seconden vertraging hebben.
De TV kastjes streamen niet over TCP/IP maar krijgen hun data van een TCP/UDP multicast stream, waarschijnlijk RTSP maar dat kan ik zo niet zien. Doordat er veel minder buffering in het systeem zit is de vertraging derhalve minder dan je bij de 'apps' ziet. Wat de vertraging wel is weet ik niet, ik kijk geen voetbal.

Verder onstaat een deel van de vertraging door alle 'beeldverbeteraars' in je apparatuur. Behalve dat ze meestal je beeld helemaal niet verbeteren hebben ze dus nog een ander nadeel.

Overigens vind ik het heerlijk dat IP-TV, geen gedoe met instraling in coax maar gewoon overal gigabit over cat-5e, werkt perfect.
 
Dank je @fdboer
Ja, dat het geen TCP/IP is begrijp ik wel. Het is immers nogal onnodig, bij een videostream, om acks te vragen.
Echter, ik neem aan dat andere streams hetzelfde doen. Ziggo gebruikt toch ook IPTV voor Love Nature 4K.
Nu zou zelfs een uur vertraging op die zender geen probleem opleveren.

Maar als er wordt gesproken over 30 seconden extra vertraging bij live tv dan denk ik waarom?
Een ordinaire video op YouTube start toch ook vrijwel meteen? En ook daar wordt aardig gebufferd.

Mijn glasprovider gebruikt DVB-C over glas. (1550 Nm). Enfin, weinig coax dus.

Mijn vragen en opmerkingen zijn overigens uit pure belangstelling. Hopelijk snap ik e.e.a. dan wat beter.

Trouwens, de app van Kabelnoord geeft ook een flinke vertraging ten opzichte van "live". Waarom snap ik dan ook weer niet.
Paar seconden oké maar toch wel 10 -15 of zo.
 
Ook bij Ziggo heeft de app zo 10 seconden vertraging. Ook kan bij een lange uitzending (een voetbalwedstrijd) met wat hickups de vertraging makkelijk oplopen. Ik zag laatst een filmpje van Ned-Oekraine van laatst waarbij wat mensen buren hadden die in de tuin keken met 30 seconde vertraging en die buren voor de gek hielden door bij een gemiste kans heel hard te juichen en feest te vieren alsof er gescoord had waardoor die buren 40 seconde later bij die kans niet snapten waarom hij naast ging.

Naast de buffering speelt waarschijnlijk ook dat de data in een webstream omgezet moet worden. Dat doet youtube (of bv Netflix) natuurlijk vantevoren al. Bij Netflix zie ik trouwens wel vaak duidelijk vertraging door buffering (wel minder dan 10 seconden maar zo bv 3 sec).
 
Er is een essentieel verschil tussen UDP en TCP overdracht. Bij TCP is er de garantie dat pakketten correct en in de goede volgorde worden afgeleverd.
Omdat op IP niveau die garantie er niet is kan dat betekenen dat er pakketten vertraagd en/of uit volgorde aankomen en door de TCP laag weer goed worden gezet. Hierdoor ontstaat jitter wat real-time streaming bemoeilijkt. Gebruik van wifi verergert dit vaak nog extra door de gevoeligere overdracht methode. Daarom gebruiken de meeste apps buffering om de jitters glad te strijken, vaak zie je ook lezen van data in blokken. In de meeste gevallen is er voor de zekerheid meer buffer dan strikt noodzakelijk waardoor de vertraging oploopt.
Bij UDP moet de applicatie alles zelf doen, hierdoor kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om ontbrekende en/of uit volgorde pakketten te negeren en te corrigeren met fout correctie. Eigenlijk doet DVB-C hetzelfde en dus hoeft de vertraging tussen IP en DVB-C niet zo veel te verschillen.
 
Ziggo loopt op al 8 sec achter. Dat zie bij programma's die op tijd beginnen, vaak met een klok zoals nieuws of F1.
Bij het kijken naar de live timing van F1 op de site is eerder te zien dan op tv.
Hier nog geen live beelden gevolgd op de F1 site en Ziggo tegelijk.
 
Terug
Bovenaan