• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

ziggo internet op decoder Canal Digitaal


meason4e

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2018
Berichten
4
Ziggo
Internet
Gebied
?
Ik heb ziggo internet 60Mbps download en 10 Mbps upload. Deze o.a. met kabel aangesloten op tv decoder MZ101 van Canal Digitaal. Probleem krijg niet de iptv kanalen op tv. Al zo'n 6 maanden bezig met Canal Digitaal, heb nu al de 4e nieuwe decoder aangesloten. Probleem blijft. Heb decoder laten testen bij een Premium bedrijf van Canal Digitaal. Test positief. Aansluiting daar met KPN internet met 22 Mbps download en circa 4 Mbps upload. Ook test gedaan bij de buren, hebben ook KPN internet aansluiting. Ook hier test positief. Alle kabels meerdere malen vernieuwd. Kom niet verder bij Canal Digitaal omdat de terug gestuurde decoders na test positief werden beoordeeld. Conclusie Ziggo: kan niet aan internet signaal liggen. Waar kan het probleem liggen?
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
5.357
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Firewall. Heb je ook al eens getracht de beveiliging in je modem uit te zetten en dan te testen?
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.168
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Nee dit ligt niet aan de firewall , waarschijnlijk denkt Canal Digitaal dat jou internet IP adres uit het buitenland komt ipv Nederland. Dit soort onzin komt vaker voor.

Maar mag ik vragen waarom, als je wel kabel internet hebt je niet gewoon een Digitaal TV abo bij Ziggo neemt. Want die MZ 101 box is wel erg beperkt. En het aanbod van NL zenders via Canal Digitaal op de schotel is ook niet echt bijzonder te noemen.
 

Tonne2004

Product Tester
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.483
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Als TS een eigen router gebruikt achter een modem welke in "bridge" staat, dan zou TS een ander MAC adres aan de router kunnen toekennen (Clone functie) Dan zal er (meestal) een ander WAN IP-adres worden verstrekt door het CMTS.

Dat zou het probleem op kunnen lossen als Canal Digitaal inderdaad het IP-adres nu voor buitenlands aanziet.
 

OnlineGamer

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 jan 2017
Berichten
594
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Nee dit ligt niet aan de firewall , waarschijnlijk denkt Canal Digitaal dat jou internet IP adres uit het buitenland komt ipv Nederland. Dit soort onzin komt vaker voor.

Maar mag ik vragen waarom, als je wel kabel internet hebt je niet gewoon een Digitaal TV abo bij Ziggo neemt. Want die MZ 101 box is wel erg beperkt. En het aanbod van NL zenders via Canal Digitaal op de schotel is ook niet echt bijzonder te noemen.
Dat heeft die toch standaard? Bij Ziggo internet zonder tv kan niet, Ziggo internet is altijd met digitale tv.
 
Topicstarter
Topicstarter
M

meason4e

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2018
Berichten
4
Ziggo
Internet
Gebied
?
Nog even een reactie op mijn vraag. Diverse malen contact opgenomen met klantenservice van Ziggo. "Wij kunnen, willen en mogen er niks aan doen" "Als u het probleem op wil lostsen kunt u het beste overstappen naar KPN" Helaas heb ik nog zon'n acht maanden een contract lopen. Het is een zeer slecht bedrijf.
 

CreativeS

Product Tester
Lid geworden
1 jun 2011
Berichten
27.213
Blokkeert Canal Digitaal dan bewust de connectie als deze via Ziggo loopt? Zogenaamde rechten bla bla.
Mocht dat het geval zijn (en die kans lijkt mij heel groot), dan zou ik het bedrijf waar jij nu je boosheid op richt even bijstellen.
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.168
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Nog even een reactie op mijn vraag. Diverse malen contact opgenomen met klantenservice van Ziggo. "Wij kunnen, willen en mogen er niks aan doen" "Als u het probleem op wil lostsen kunt u het beste overstappen naar KPN" Helaas heb ik nog zon'n acht maanden een contract lopen. Het is een zeer slecht bedrijf.
Je moet Ziggo niet de schuld geven dat Canal Digitaal - wat inderdaad een zeer slecht bedrijf is hun spul niet voor elkaar hebben en blijkbaar denken dat Ziggo IP ranges buitenland zijn, dit is ook niet iets wat Ziggo kan oplossen.

Dat heeft die toch standaard? Bij Ziggo internet zonder tv kan niet, Ziggo internet is altijd met digitale tv.
Hij heeft wellicht een werkende digitale TV aansluiting maar misschien geen box van Ziggo of hij weet niet dat hij zonder box ook digitaal kan kijken als zijn TV een DVB-C tuner heeft. Als ik hem was zou ik die MZ 101 er snel uitgooien en beter een hybride Linux boxje kopen met CI(+) support. Want met die MZ 101 haalt die niet bepaalde het maximale uit de schotel zullen we maar zeggen. (en dat is zacht uit gedrukt)
 
Topicstarter
Topicstarter
M

meason4e

Forum Gebruiker
Lid geworden
8 nov 2018
Berichten
4
Ziggo
Internet
Gebied
?
Nog even een reactie op mijn vraag. Diverse malen contact opgenomen met klantenservice van Ziggo. "Wij kunnen, willen en mogen er niks aan doen" "Als u het probleem op wil lostsen kunt u het beste overstappen naar KPN" Helaas heb ik nog zon'n acht maanden een contract lopen. Het is een zeer slecht bedrijf.