• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo Hotspots en bridgemode

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
799
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Sowieso lijkt mij hotspots nou niet echt een betrouwbare vorm van internet om gebruik te maken van Flitsmeister, al heb ik het zelf nooit gebruikt (Hotspots). Of werkt het echt zo soepel als je aan het rijden bent?
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.368
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik heb tot op heden maar 1x gebruik kunnen maken van een hotspot van Ziggo.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

FelixVos

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jun 2020
Berichten
4
Ik maak geen gebruik van Flitsmaster Wel van de TomTomserver. Deze gaat via de auto met hotspots.
 

karel68

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 jun 2013
Berichten
93
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik maak geen gebruik van Flitsmaster Wel van de TomTomserver. Deze gaat via de auto met hotspots.
Hotspot op je telefoon heeft niets te maken met Ziggo hotspots.
Je gebruikt dan de 4G verbinding op je telefoon om deze via WiFi te delen met andere apparaten.

Overigens gaat de data verbinding van een onboard TomTom systeem (livetraffic (file / flitspalen) via de sinds een aantal jaar verplichte 112 sim in je auto. Alleen Renault loopt wat achter in deze technologie, voor kaartupdates moet er een SD kaartje via de PC geupdate worden..
File en flits info dan wel weer goed voor elkaar dankzij TomTom live traffic :6

Vermoed dat je een losse TomTom met raamplakker hebt, deze heeft volgens mij een data verbinding vanaf externe bron (WiFi via 4G verbinding vanaf telefoon hotspot). Correct me if I'm wrong.

Moet zelf betalen voor TomTom live traffic in mijn Renaultje en dan zijn er amper kaartupdates vanuit Renault.

Heeft Garmin het beter voor elkaar, gebruik ik op de motorfiets en wel Live time updates.
 

Tv-Kijker

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2009
Berichten
2.063
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Volgens mij heeft een modem in bridge mode geen Wi-Fi voor jezelf, maar wel voor de hotspots. Dat houd in dat het verhaal van René klopt.

Als je in Mijn Ziggo hotspots uitzet verlies je overal de toegang tot hotspots.
Modem in Bridge zet ook die wifi hotspot in het modem voor anderen uit.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.368
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Er is wel een uitzondering waarmee je wel toegang hebt tot deze Wifi hotspots

Wifispot staat standaard aan


Heb je Internet van Ziggo en een wifi-modem? Dan staat de Wifispot standaard aan. Zolang je zelf een Wifispot aanbiedt, kun je ook andere Wifispots gebruiken.
Heb je geen wifi-modem, maar wel Internet van Ziggo? Dan heb je ook toegang tot Wifispots.

 

catastrofus

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mrt 2008
Berichten
4.693
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Als je alleen een modem hebt (ja, die heb ik nog steeds, met daar achter een eigen router) dan gelden die hotspots ook voor je.
Met de huidige 4G data bundles verdwijnen deze hotspots vanzelf. Ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt.