Ziggo Hotspots en bridgemode


FelixVos

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jun 2020
Berichten
4
Ik heb een ciscomodem van ziggo als ik hier een fritzbox 4040 achter wil zetten en de cisco in bridgemode laat zetten kan ik dan nog gebruik maken van wifihotspots en tethering?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.426
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Kan wel hoor. Alleen je eigen modem doet dan niet mee met WiFi hotspots.
Maar Wifi hotspots kun je wel aan zetten in Mijn Ziggo en werkt gewoon op andere plekken.
 
Topicstarter
Topicstarter
F

FelixVos

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 jun 2020
Berichten
4
Is het mogelijk een Friztbox 4040 te gebruiken i.p.v de ciscomodem zodat ik hotspots (nodig voor flitspalen in de auto) kan blijven gebruiken?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.426
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
In plaats van, dat kan niet. Je kan er alleen iets achter zetten.
Je eerste vraag, dat je je modem in bridge mode zet en daar achter een fritzbox, dat kan wel prima. Met behoud van Ziggo WiFispots.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
891
Gebied
fZiggo
rene, is dit een uitzondering of algemeen? dacht dat in het begin het beleid was: wie het wifi uitzet, kan ook geen hotspot account gebruiken.
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.426
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Mogelijk is hier een verschil met fZiggo en fUPC gebied... dat weet ik niet.
Maar in fUPC gebied kun je je modem gewoon in bridge mode zetten (wifi staat dus uit) maar kun je daarnaast nog steeds hotspots in Mijn Ziggo aanzetten.
 

Briolet

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 aug 2012
Berichten
3.441
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Op dat punt zijn er diverse veranderingen geweest. Als je het precies wilt weten moet je op de FAQ pagina van Ziggo over WifiSpots kijken. Daar zal het actuele bereid staan. Ik denk ook dat het nu is zoals René beschrijft.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.514
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Volgens mij heeft een modem in bridge mode geen Wi-Fi voor jezelf, maar wel voor de hotspots. Dat houd in dat het verhaal van René klopt.

Als je in Mijn Ziggo hotspots uitzet verlies je overal de toegang tot hotspots.
 

Gooffy

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 aug 2009
Berichten
189
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Hier twee weken geleden mijn connectbox (Compal) in bridge mode laten zetten, modem heeft geen wifi meer en ook geen wifispots, ik kan zelf nog wel gewoon gebruik blijven maken van wifispots.
Ik zit en fZiggo gebied.