Ziggo hoeft geen klantengegevens aan Dutch FilmWorks te geven

da's goed nieuws :6
Hoezo is dat goed nieuws? De bedoeling was juist om illegaal downloaden aan te pakken. De rechter maakt het hier weer moeilijker om de daders te vinden.
Het zou eigenlijk zaak van de politie moeten zijn om deze naw gegevens op te vragen, want die mogen het wel. Maar de politie heeft de prioriteiten elders liggen.
 
@Briolet Uiteraard is dat goed nieuws, betekent dat niet elk [media] bedrijf om een of andere reden via je ip adres aan je NAW gegevens kan komen.
Verder is het zo dat illegaal downloaden onder het civielrecht vallt en niet onder het strafrecht. De politie heeft hier dus niks mee te maken, dus doen ze hier ook niks aan.
 
Ik zie dat je gelijk hebt dat dit niet onder de opsporing van de politie valt. Maar het blijft krom dat dit niet goed in de wet geregeld is. Het downloadverbod is in 2014 ingevoerd. Al in 2009 zijn er kamervragen over de handhaafbaarheid gesteld, dus toen speelde de invoering al. Men had minimaal 5 jaar de tijd om in de wet ook een betere handhaafbaarheid te regelen.

Wat voor zin heeft het om iets per wet te verbieden en dan de slachtoffers niet de mogelijkheid te geven de daders aan te pakken. Dan had je die hele wet niet moeten invoeren.
 
Ik denk dat de filmindustrie de hand in eigen boezem moet steken. Er worden langzamerhand veel film kanalen opgetuigd ieder met zijn eigen content met weinig overlap. Consumenten gaan echt niet op alle film kanalen een apart abonnement nemen.
Dus werk je illegaal downloaden ook in de hand, als een bepaalde film alleen te zien is bij een aanbieder waar je nou net geen abonnement op hebt. Ergo…de streamingdiensten kunnen beter hun aanbod bundelen in plaats te versnipperen, wat nu op grote schaal gebeurt.
Verder is het moeilijk te bewijzen wie een film gedownload heeft, als er meerdere mensen op een adres wonen. Om maar niet te spreken van de mensen die een VPN gebruiken. Dan is helemaal niet achter te komen, wie gedownload heeft. Kortom een bijna verloren zaak, dat beboeten van downloaders.
 
Ik heb altijd veel van de argumenten tegen een downloadverbod nogal gezocht gevonden. Eerder was illegaal downloaden onvermijdelijk want ‘het aanbod was te slecht’ (en consumeren van alle beschikbare content is nu eenmaal een grondrecht). Nu het aanbod bijna duizelingwekkend is, is het argument blijkbaar dat het aanbod te versnipperd is.
 
Hoezo is dat goed nieuws?
Iets met privacy, het recht niet gezien en wel vergeten te worden?

Als ze het downloaden willen aanpakken moeten ze dat moeilijker of onmogelijk maken. Iets met een dikke deur en een groot slot erop. Nu is het 1 klik weg en daardoor zeer verleidelijk. Het is, m.a.w., veel te makkelijk, daar zou wat aan gedaan moeten worden.
 
Terug
Bovenaan