Ziggo go werkt niet

Raar. Als ik naar de webbrowserversie ga krijg ik de volgende mededeling te zien:
Ziggo Go app mededeling.png
 
Klopt. Heb ik t ook over. Bij mij verschijnt deze popup als ik ZiggoGo.tv opstart in de webbrowser(s). Misschien heb jij het vinkje aan gezet om dit niet meer te zien. Maar blijft vreemd dat ze enerzijds zeggen dat t stopt op W10 als app maar anderzijds aangeven als je de webbrowserversie opstart deze mededeling komt. Duidelijker wordt het er niet op. @Webcare Ziggo , wat is jullie reactie hierop?
 
Uitleg op Ziggo Community:

Eind 2020 stoppen we met het actief aanbieden van Ziggo GO app voor Windows 10. Maak daarom gebruik van Ziggogo.tv. Kijk jij Ziggo GO het liefst via een laptop of desktop? Probeer dan nu de Ziggo GO Web app.

Waarom stopt Ziggo met het aanbieden van Ziggo GO voor Windows 10?

Meer en meer gebruikers van laptops en computers gebruiken Ziggogo.tv om te genieten van hun favoriete tv programma's, films en series. Tegelijkertijd zien we ook dat er steeds minder gebruik wordt gemaakt van de Windows 10 app in de Microsoft Store. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met Ziggogo.tv jou een gelijkwaardige ervaring bieden en kijken we er naar uit om Ziggo GO nog verder te verbeteren.

Hoe lang blijft de Ziggo GO Windows 10 app nog werken?
Binnenkort verwijderen we Ziggo GO voor Windows 10 uit de Microsoft Store. Heb jij de app geïnstalleerd, dan kun je hier nog een beperkte periode gebruik van maken. Uiteraard informeren we jou wanneer je hier geen gebruik meer van kunt maken. Maar je kan natuurlijk nu al overstappen naar Ziggogo.tv.

Wat is de Ziggo GO Web app?
Deze nieuwe feature voor Google Chrome en Edge Chromium geeft je het gevoel van een app-ervaring. Je krijgt direct toegang vanaf je startscherm of taakbalk. Ook pas je het formaat eenvoudig aan en sleep je het venster naar een tweede beeldscherm. Met andere woorden: een perfect alternatief met dezelfde voordelen als Ziggo GO voor de Windows 10 app.

Hoe installeer ik de Ziggo GO Web app?
  1. Open de Chrome of Chromium browser
  2. Ga naar: www.ziggogo.tv
    Lees meer
Ik wil inloggen op Ziggogo.tv maar ik weet mijn inloggegevens niet meer.
Je wachtwoord of login vergeten? Dat kan iedereen overkomen. Gelukkig is dat zo opgelost.

Inloggegevens vergeten? Klik hier!

Wil jij alle mogelijkheden op een rijtje hoe je online tv kan kijken? Lees dan hier verder!
 
Bloody Hell. Wat maken Microsoft en Google er weer een onbegrijpelijke puinhoop van. Met "app" worden een stuk of wat verschillende zaken bedoeld. Na fiks wat lezen in bovengenoemde link blijkt dat (bijvoorbeeld) de internetbrowser Edge ook "apps" heeft. Dit moet niet verward worden met de "apps" van Windows zelf. AAAaaaaarrrrghhhh.

Anyway, als je in Edge op naar www.ziggo.tv gaat dan kun je aan de rechter bovenkant op de 3 puntjes in Edge klikken (is dit een "settings menu"?). En dan op: "Apps --> Ziggo GO installeren". Dan installeert Edge een "Edge app". Dit is wat er met de debiele cryptische melding bedoeld wordt als je met Edge naar Ziggo TV gaat: "Installer de app" (d.w.z. NIET de "Windows app" die niet meer ondersteund wordt).

Hoe start je die Edge app? Bij mij staat die app in het aloude start menu van Windows 10 onder de Z. Er staan bij mij 2 icoontjes van Ziggo: 1 met een blauwe achtergrond en een met een zwarte. En je raadt het al: de ene is de oude Windows app en de ander de nieuwe Edge app.

Om verwarring te voorkomen heb ik de oude Windows app verwijderd. Installeren moest destijds via de Microsoft Store, maar verwijderen via die "applicatie" (merk op dat ik de term "app" vermijd) kan niet. Dat moet via de standaard methode: "Start > Settings > Apps". In het scherm getiteld "Apps & features" moet je zoeken naar Ziggo Go van de datum dat je de Windows app installeerde omdat zowel de Win app als de Edge app hetzelfde heten. Wat een puinhoop zeg!

Als je zoals ik nauwelijks nog Windows gebruikt (omdat je een Appelaar of Linuxer bent) of als je een dementerende bejaarde bent (zoals ik) dan is dit ONTIEGELIJK irritant en verwarrend. Kan Ziggo daar wat aan doen? Ja en nee. Ja: duidelijkheid in de Win app en Egde app en op hun website. Nee: Google en Microsoft noemen gewoon alles een "app" omdat ze denken dat demente bejaarden zoals ik het verschil tussen een applicatie, executable, library, Android app, Windows app, Edge app, Chrome app en weet-ik-veel toch niet meer snappen. Aaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhh!

Anyway, als je alleen nog maar de Edge app hebt dan kun je weer shortcuts (of hoe dat ook heet in Win 10) maken via het start menu. Ziggo kun je dan op je desktop, taakbalk en/of als pin in het tegeltjes-weet-ik-veel start menu zetten. Of je kijkt gewoon via Edge zelf. Succes ermee allemaal.

Kunnen we nog terug naar de MS-DOS tijd?
 
Laatst bewerkt:
Ik ben niet bejaard en gelukkig ook niet dement, maar ik ben zo langzamerhand ook de draad kwijt over wat er nu stopt. Is dat https://www.ziggogo.tv//nl.html (de browser versie dus) of is het de app die ik ooit uit de app-store van Microsoft Store haalde, die zonder welke browser dan ook werkt. Ik zie trouwens geen verschil tussen die twee. Ik sta op het punt om maar niks te doen en afwachten welke van de twee verdwijnt. Dan zie ik vanzelf welke overblijft Of is er nog een derde, een nieuwere, gezien die eerder hier genoemde pop-up. Het antwoord van webcare vind ik daarin niet echt duidelijk.
 
Laatst bewerkt:
Toch zoals ik het zelf interpreteerde, bedankt. Ik zal zien waar die pop-up toe leidt, of dat echt een andere (nieuwere) versie is. Ze hadden toch ook de bestaande versie kunnen updaten dunkt me.
 
Terug
Bovenaan