Ziggo go onderweg tv kijken

Hermes

Forum Gebruiker
Berichten
38
Ik wil onderweg met camper in buitenland tv kijken en dat zou moeten kunnen met wifi: smartphone chromecast in TV. Volgens Ziggo zou dat moeten kunnen zonder vpn maar mij lukt dat niet. Ik heb mijn twijfels of dit wel kan. Wie weet raad?
 
Om het dichtbij te houden in Duitsland. Maar ik bedoelde natuurlijk in de EU. Fout van mijn kant ik had dat erbij moeten vermelden.
Op de smartphone en Ipad gaat het wel. Vindt dan het beeld te klein. Daarom koos ik de verbinding met TV.
 
Telefoon en Chromecast zijn daar ook met het zelfde Wi-Fi netwerk verbonden? **
Mogelijk dat de eigenaar van die Wi-Fi bepaalde zaken blokkeert.
Kan je de telefoon niet via een kabel met de TV/monitor verbinden?

**
Ik heb hier een router (D-link Dir-505) met Wi-Fi Hotspot mode en daarmee kan je jouw probleem oplossen. Je verbind hem met het Wi-Fi netwerk en vervolgens maakt hij een eigen Wi-Fi netwerk waarop je dan je telefoon en Chromecast aansluit.
Als je zoekt op router Wi-Fi hotspot vind je verschillende apparaten die dit kunnen.
 
Zelf nooit geprobeerd maar er is zoiets als "Chromecast Guest mode". Dan zou je de chromecast rechtstreeks moeten kunnen benaderen zonder gebruiken te moeten maken van een wifi netwerk
 
Laten we even een klein stappenplan maken. Je wil Ziggo via Chromecast naar de TV sturen, maar dat lukt niet. Die situatie schuiven we dus even op.
1. Werkt Ziggo Go (daar in Duitsland) op je telefoon? Zo ja, dan weten we dat Ziggo in ieder geval te ontvangen is, zo nee, dan weten we dat er iets in het netwerk van de camping zit. Ik zie zelf bij NetFlix wel eens dat als ik in een hotel zit, hij het daar niet wil doen, omdat het IP van het hotel geblacklist is, of omdat de VPN van het hotel dit niet doorlaat / doorgelaten wordt.
2. Werkt Chromecast met een ander programma op je telefoon. Bijvoorbeeld door een filmpje te casten, of YouTube of iets dergelijks. Liefst iets wat lokaal op je telefoon staan en daarna iets wat op ergens anders (zoals YouTube) staat. Dan weten we of netwerk Chromecast toestaat.
Werkt bijvoorbeeld een lokaal fimpje ook niet, dan wordt waarschijnlijk het verkeer tussen verschillende systemen niet toegestaan (dat gebeurt wel vaker, om te voorkomen dat mensen zomaar bij anderen naar binnen kunnen). Werkt lokaal wel en YouTube ook niet, dan zou het wel eens kunnen zijn, dat je gewoonweg niet genoeg bandbreedte van de camping krijgt om zowel iets binnen te krijgen als het te casten.

Als 1 en 2 werken, dan zou Ziggo Go ook moeten werken.
 
1 werkt in ieder geval. 2 kan ik verder niet meer controleren omdat ik chromecast teruggebracht heb. Ik kan wel kijken via laptop en hdmi kabel. Via Ipad gaat ook maar deze kan ik niet verbinden met hdmi. Te oud model.
 
1 werkt in ieder geval. 2 kan ik verder niet meer controleren omdat ik chromecast teruggebracht heb. Ik kan wel kijken via laptop en hdmi kabel. Via Ipad gaat ook maar deze kan ik niet verbinden met hdmi. Te oud model.
waar je vaak tegen aan loopt met wifi op vakantie bestemming is, dat je moet inloggen in webbrowser , en dat gaat niet met chromecast
 
Terug
Bovenaan