Tja is ook best wel logisch een bedrijf is er om geld teverdienen, tuurlijk zal de next wel een rol spelen, maar geld zal probleem niet zijn, immers met de app moet je toch ook gewoon je abbo betalen, geen abbo bij Ziggo is geen tv via de app.
 
Natuurlijk moet een bedrijf winst maken, dat zal ik zeker niet ontkennen. Maar Ziggo heeft alle schijn tegen dat ze met hun Mediabox Next geld verdienen, en aan de ontwikkeling van de app voor android tv zeker niet. Niet direct, indirect misschien.
 
immers met de app moet je toch ook gewoon je abbo betalen, geen abbo bij ziggo is geen tv via de app.
Daar zit wel het gevaar voor Ziggo. Je kunt natuurlijk je account met meerderen delen. Dus ook met mensen die geen Ziggo hebben. Het mag natuurlijk niet, maar het gebeurt wel. Eventueel via een VPN verbinding.... Daar loopt Ziggo dus wel geld mis...
 
Bij de ZiggoGo app is de resolutie voor de TV zenders max 720p en dat gaan ze ongetwijfeld niet veranderen.
Dus wil je op een 4k TV van het beste beeld genieten, dan zul je toch de Next moeten nemen. De komende jaren zullen er ongetwijfeld 4k zenders bijkomen.
 
Laatst bewerkt:
Daar zit wel het gevaar voor Ziggo. Je kunt natuurlijk je account met meerderen delen. Dus ook met mensen die geen Ziggo hebben. Het mag natuurlijk niet, maar het gebeurt wel. Eventueel via een VPN verbinding.... Daar loopt Ziggo dus wel geld mis...

Natuurlijk is deze situatie niet anders dan met ZiggoGo TV ...
 
Dit is te kortzichtig en veel te simpel gedacht. Het aanbieden van een dergelijke box kost veel meer (met de hele infrastructuur erachter) dan het aanbieden van een simpele App. De Next is slechts een box op het complete nieuwe platform wat Ziggo/LG heeft gebouwd. Ook de Mediabox XL zal hier op gaan draaien met de aangekondigde grote update. De Next is geen verdienmodel. Enkel het stokpaardje en reclame voor deze nieuwe TV ervaring.

Je denkt toch niet serieus dat Ziggo minder gaat verdienen omdat jij denkt slim te zijn door alleen de app te gebruiken? Dan wordt het tijd om wakker te worden. Ziggo bepaalt waaruit je kan kiezen en voor welke prijs. Eén van de grootste redenen waarom die app er nog niet is heeft met contentrechten te maken. Dit is subtiel ook benoemd als je de reactie op het Ziggo forum leest. Contenteigenaren willen steeds meer verdienen aan content en ook aan het verschillend distribueren van content. Een provider als Ziggo zit natuurlijk niet te wachten om nog meer af te dragen dan wat men al doet. Deze contentoorlog speelt al een tijdje. Het hele eredivisieverhaal is hier ook onderdeel van. Ik vermoed dat men er niet open over communiceert omdat het de onderhandelingen kan schaden.

Dus nee ik denk niet dat jij en ZGATV gelijk hebben maar enkel gefrustreerd zijn dat de App er nog niet is.

Waarom mag Ziggo Go op een tablet, telefoon en via een browser dan wel? Wat is de link tussen contentrechten en op wát voor manier je bij de content kan? Oprechte vraag, want ik zie de link niet.
 
@Joster Ik kan twee redenen bedenken:
  • De mate van beveiliging. De contentbezitters zijn altijd nogal panisch over of hun content wel voldoende beveiligd is. Op ieder platform zal de beveiliging anders geregeld zijn en het dus moeilijker of makkelijker zijn om de content te kopiëren.
  • De afspraken zullen specifiek zijn. In de onderhandelingen tussen Ziggo en de contentaanbieders denk ik dat de aanbieders Ziggo zo beperkt mogelijke rechten willen geven, terwijl Ziggo zo veel mogelijk vrijheid wil. Ik verwacht dan dat de meeste contracten erg specifiek zullen aangeven wat wel- en niet toegestaan is. Een nieuwe technologie van aanbieden zou dan niet toegestaan zijn binnen de bestaande contracten en de contracten zouden hier dan voor aangepast moeten worden.
 
Canal Digitaal heeft een versie voor android tv uitgebracht. Misschien een extra reden om bij Ziggo haast te maken om hun app voor android tv te lanceren.
 
Terug
Bovenaan