Ziggo fors trager bij gebruik NordVPN

Hans O

Forum Gebruiker
Berichten
6
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Wie kan mij adviseren? Ik gebruik NordVPN op mijn PC die met een kabel verbonden is met de ConnectBox van Ziggo. Zonder VPN is de download snelheid 250 Mb en met NordVPN aan slechts download snelheid van 70 Mb. Hoe kan ik de snelheid verhogen? Graag 'step by step' advies, dus liever te veel technische uitdrukkingen. Zijn er ook VPN-aanbieders met minder snelheidsverlies? Alvast reuze bedankt voor het meedenken.
 
De encryptie van VPN kost een hoop processing power. afhankelijk waar die VPN client draait heb je misschien betere hardware nodig.
als het op de PC / tablet / telefoon is, moet die meer processing power hebben. als het op een ziggo router is heb je waarschijnlijk een snellere router nodig achter de de ziggo router.
Verder kan het een capaciteits probleem zijn bij de VPN aanbieder.
Overigens vind ik die 70 Mb helemaal niet zo slecht over VPN.
 
Het ging mij om de verklaring waarom de speedtest van Ziggo een veel slechter resultaat geeft (70 Mb met NordVPN) dan de de andere drie speedtesten (circa 240 Mb met NordVPN) en gemaakt met dezelfde PC (overigens vrij snelle PC). Andere servers van Nod VPN laten geen wezenlijke verschillen zien (nog steeds rond 70 Mb download met VPN en circa 250 Mb download zonder VPN).
 
Bij Express VPN trek ik 160mb van de 250mb. Al jaren mijn VPN provider. Tevens lijkt de ziggo speedcheck niet echt optimaal ingesteld voor vpn verbindingen. Op andere speedtest sites trek ik 160mb en bij meten met ziggo speedcheck site 120mb
Meet is op speedtest.nl of ookla(bij ookla scheelt het enorm welke server je kiest)
 
Laatst bewerkt:
De snelheden van de "gekozen" NordVPN-servers varieren inderdaad nogal eens. Haal hier momenteel via server #863 een snelheid van 235mb van de 250mb via de Ziggo en de Ookla speedtest.
 
Laatst bewerkt:
Wat doe je met een VPN verbinding als je nauwelijks begrijpt wat een VPN doet.? Het is vrij normaal dat VPN een stuk trager is, enerzijds heeft dat te maken met de gekozen versleuteling en anderzijds je zit misschien met wel 2000 man op dezelfde VPN server, kortom je deelt de beschikbare bandbreedte.

Je zit je internet dus met opzet langzamer te maken.
 
Ga in de settings van Nord vpn en ga naar autoconnect. Bij Choose a vpn protocol and server automatically, bij VPN protocol voor Nordlynx, daarna voor Netherlands.
Bij mij haal ik gewoon de volle 250 mb.
Succes.
 
Terug
Bovenaan