Ziggo (ex UPC) advies mbt hardware


ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
841
Gebied
fZiggo
Sowieso mag je die isolator zelf niet vervangen. Hij is inderdaad wat verouderd maar als je storingen ondervindt komt Ziggo deze gratis vervangen. Echter als je geen storingen hebt, lekker laten zitten inderdaad. Je waardes zien er heel goed uit in ieder geval.

goed uit??
 

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.431
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Wat ik zou doen is dat AOP vervangen of laten vervangen door degene die Ziggo nu gebruikt, die van braun.. Die is in ieder geval geschikt voor boven de 1000 mhz en dat is de huidige niet. Bovendien moet je zorgen dat niet gebruikte uitgangen wel getermineerd worden, anders heb je nog instraling.
 
Topicstarter
Topicstarter
N

nl_umpire

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jun 2020
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Wat ik zou doen is dat AOP vervangen of laten vervangen door degene die Ziggo nu gebruikt, die van braun.. Die is in ieder geval geschikt voor boven de 1000 mhz en dat is de huidige niet. Bovendien moet je zorgen dat niet gebruikte uitgangen wel getermineerd worden, anders heb je nog instraling.
Dit is nu laatste opstelling: -->>de Braun is weg en Coax is direct op de Vocom Digital Qamtex TV/FM Isolator 5-1000 MHz (VQ330) aangesloten
UPDATE: @terrestrial OF bedoelde je met "Bruan" een ander soort apparaat, niet de "Braun" waarnaar ik verwijs in mijn openings post (Braun Telecom POA 01-UPC Item-No. 24100000)

WCD+VQ330+COAX.png
 
Laatst bewerkt:

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.431
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
UPDATE: @terrestrial OF bedoelde je met "Bruan" een ander soort apparaat, niet de "Braun" waarnaar ik verwijs in mijn openings post (Braun Telecom POA 01-UPC Item-No. 24100000)

Ja ik bedoel een braun AOP (abonnee overgifte punt) om psies te zijn de "Braun Telecom btv 1IEC-NL" Die vervangt die oude quantex en heeft maar 1 uitgang. Daarop plug je dan direct de kabel in of als je wilt splitten gebruik je die braun splitter die je nu hebt. Maar volgens mij kun je die gratis door Ziggo laten plaatsen.
 
Laatst bewerkt:
Topicstarter
Topicstarter
N

nl_umpire

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jun 2020
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Ja ik bedoel een braun AOP (abonnee overgifte punt) om psies te zijn de "Braun Telecom btv 1IEC-NL" Die vervangt die oude quantex en heeft maar 1 uitgang. Daarop plug je dan direct de kabel in of als je wilt splitten gebruik je die braun splitter die je nu hebt. Maar volgens mij kun je die gratis door Ziggo laten plaatsen.
Ik heb contact opgenomen met Ziggo verteld dat het los zit en niet geaard is vonden ze een valide punt. Voor het eerste aansluitpunt is het geheel gratis. De monteur komt 26 juni.
 
Topicstarter
Topicstarter
N

nl_umpire

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jun 2020
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Even een tussentijdse meting n.a.v. aanleg nieuwe kabel ( Hirschmann KOKA 9TS met ECM-56 5.1 en IECF-56 5.1 connectoren) uit EEN stuk van 10 meter (besteld bij coaxkabelwinkel).

Nieuwe Hardware Opstelling - 19 juni 2020
  1. AOP/WCD
  2. Vocom Digital Qamtex TV/FM Isolator 5-1000 MHz (VQ330)
  3. 10 meter Hirschmann KOKA 9TS met ECM-56 5.1 en IECF-56 5.1 connectoren
  4. UPC Horizon Mediabox XL (Model: SMT -G7400/XEN | Samsung Part No.: 4039526)
KOKA 9TS.png

1592585493595.png

1592585506811.png


5GHz WIFI
1592586253029.png
1592586297409.png

Monteur
De monteur komt binnenkort... maar ik vraag me (sterk) af of dat nodig is. Ja,. de isolator (Vocom Digital Qamtex TV/FM Isolator 5-1000 MHz (VQ330)), schijnt verouderd te zijn, maar wat voor significant verschil zal een andere (lees: nieuwere), hebben ipv de huidige isolator even netjes monteren -- wat voor impact zal dat op de huidige waarden hebben?
 
Laatst bewerkt:

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
841
Gebied
fZiggo
Niets. Maar het nieuwe type wordt afmonteert met een 2 deler. Die ook micro reflecties onderdrukt. Dus...monteur laten vervangen. Niet afbellen!
 

EdmondVS

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 sep 2016
Berichten
483
Gebied
fUPC
Niets. Maar het nieuwe type wordt afmonteert met een 2 deler.
Bedoel je daarmee een splitter? Die kan TS dan weglaten.
Die ook micro reflecties onderdrukt. Dus...monteur laten vervangen. Niet afbellen!
Wat zijn "micro reflecties"? Soms reflecties en/of instraling van microgolven? Wat dat betreft is de huidige isolator van TS beter dan een Braun, want geheel van metaal en potdicht. Voor de alle zekerheid zou ik wel de FM uitgang afstoppen met een afsluitweerstand (van 75Ohm) om mogelijke instraling (niet waarschijnlijk) te voorkomen.
Overigens zien de up- en downstream cijfers er best redelijk uit en geven geen aanleiding om verder te knutselen aan de installatie. Nogmaals: "If it works, don't fix it".
 
Topicstarter
Topicstarter
N

nl_umpire

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jun 2020
Berichten
18
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dus, de monteur is zojuist geweest en heeft de AOP, de Vocom Digital Qamtex TV/FM Isolator 5-1000 MHz (VQ330) vervangen voor de
braun teleCom btv 01-SET.

AOP
Bij het nauwkeurige bekijken van de aansluiting was hij verbaasd over de kwaliteit van de aansluiting die in zijn ogen zwaar beneden peil was en het zelfs (levens)gevaarlijk noemde.

Coax kabel
De monteur heeft hij de nieuwe kabel die ik had gekocht (10 meter Hirschmann KOKA 9TS met ECM-56 5.1 en IECF-56 5.1 connectoren) doorgelopen. Ook hier heeft hij kritiek geuit over de aansluiting van de connectoren op de kabel. Hij heeft deze daarom opnieuw gestript aan aangesloten. Hierbij heeft hij bij het AOP de connector vervangen voor een hoek, zodat dit vlakker wegloopt en niet uitsteekt.

UPC Horizon Mediabox XL (Model: SMT -G7400/XEN | Samsung Part No.: 4039526)
Voor de mediabox heeft hij aangegeven dat als deze (meer) kuren gaat vertonen ik gewoon moet bellen met Ziggo, dan wordt deze ook vervangen door een nieuwe model. Of een andere of steling met aparte router en modem. Hij zal een aantekening maken in het system. Voor nu is deze opstelling wel ok en gaat er naar de ander kamers een CAT6a/SFTP/AWG26 kabel van 20m

Waarden
Zie fotos's hieronder.

1593158925971.png


1593158883572.png


1593158765662.png

1593158781405.png
 
Laatst bewerkt: