• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Ziggo CI+ 1.3 module nodig voor een Philips TV 6000 serie.

Topicstarter
Topicstarter
vanhaze

vanhaze

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 okt 2008
Berichten
67
Dankjewel !
De CI+ module inmiddels binnengekomen.
Succesvol geinstalleerd en werkend in de Philips TV, m'n pa en ma zijn happy !

De module kwam met een nieuwe Ziggo smartcard die al op de juiste manier in de module zat.
Ik zat heel even te pielen met de manier waarop de module in de Philips TV moest, dat "voelde" niet echt duidelijk aan.
Ik was in de waan dat de module ook voor het grootste gedeelte in het slot moest worden geschoven,
maar hij steekt er voor het grootste gedeelte uit, terwijl hij goed geplaatst is want hij doet het dus.

In luttele minuten na plaatsen van de module verschenen de zenders opeens als HD, hoera !
Ik moet alleen nog uitzoeken wat er nou precies aan "interactieve mogelijkheden" zijn bijgekomen.
(CI+ 1.3 zou die moeten hebben, toch ?)

Nogmaals dank allemaal voor jullie hulp !
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.200
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
dat is het on-demand gedeelte.
voor time-shift is er een externe harde schijf nodig van min 256GB. neem bij voorkeur één die gevoed wordt via de usb aansluiting.
je kunt dan ook beperkt opnemen. slechts 1 zender, en die moet dan zitten in de frequentie waar de tv op staat afgestemd.

je had beter een module kunnen kopen en daar je "oude" kaart in gedaan. dan kost het je ook niets en nu komt er maandelijks huur bij.
ik zou toch ook even controleren wat fUPC/Ziggo met je andere kaart heeft gedaan. geschrapt, gedeactiveerd of is hij nog aangemeld.
als je slim bent zorg je dat deze geactiveerd blijft, middels een andere tv of humax.
 
Topicstarter
Topicstarter
vanhaze

vanhaze

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 okt 2008
Berichten
67
Dank voor je fijne hulp !

Ik had alleen de CI module bij Ziggo aangeschaft, niet wetende dat ik er automatisch een nieuwe smartcard bij kreeg,
niks over gelezen op voorhand.
Voor zover ik weet vraagt Ziggo de 2 euro per maand huur voor de module, niet voor de smartcard.

Ik ga even checken wat er met de oude smartcard gebeurd is (nog steeds geactiveerd of niet).
 

Erwin73

Forum Gebruiker
Lid geworden
1 jan 2021
Berichten
1
Maar als je nu niks op hdmi 1 hebt aangesloten en een blueray speler op hdmi 4 de blue ray uitzet gaat de tv niet automatisch naar de ci+module
Maar krijg ik bronnen in beeld kan dat verandert worden?
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.200
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
bij de meest tv's niet meer tegenwoordig.
dat zou ook erg onhandig zijn als je graag wilt dat hij op de laatste ingang verder wilt bijvoorbeeld met je BR,
maar nog beroerder wanneer je via een decoder kijkt. dan moet je dus elke x eerst naar je gewenste hdmi ingang schakelen.
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.387
Als je de module in een op het Ziggo signaal aangesloten en werkende tv steekt, gaat de module spontaan eerst "updaten" en daarna zal je hele pakket - inclusief de HD-zenders buiten de NPO-HD zenders om - werken.
Het Ziggo kabelsignaal voorziet automatisch in eventueel toekomstige updates.
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.387
Maar als je nu niks op hdmi 1 hebt aangesloten en een blueray speler op hdmi 4 de blue ray uitzet gaat de tv niet automatisch naar de ci+module
Maar krijg ik bronnen in beeld kan dat verandert worden?
Dit ligt aan de tv die je hebt, maar ik vermoed dat de nieuwe tv's automatisch overschakelen naar een hdmi-aansluiting waar op dat moment signaal op staat. Mijn tv schakelt automatisch naar hdmi 1 zodra ik de ontvanger die ik erop heb aangesloten, inschakel.

Informatie hierover is vast wel te vinden in de handleiding van je tv.