Ziggo beste provider

Dit zijn ook zinloze enquetes waar iedereen aan kan meedoen. Er zouden eigenlijk alleen mensen mee mogen doen die ook daadwerkelijk ervaring met verschillende providers hebben.
 
Enquetes waar iedereen aan mee kan doen...…….ja, daar zijn ze toch voor bedoeld?
 
Wat deze enquete met name zinloos maakt is dat (nagenoeg) iedereen maar één provider heeft en niet geneigd zal zijn op een andere provider te gaan stemmen. Daardoor zullen de grootste providers al snel het beste scoren.

Bij andere enquetes, waar je een cijfer voor je eigen provider moet geven, en je simpelweg gemiddelde scores vergelijkt heb je dat probleem natuurlijk niet.
 
Ik heb wel twee providers en in het afgelopen jaar bij beide geen storing.
Op wie moet ik dan stemmen?
 
Ach ja, wat voor waarde heeft dit, welke schuift het meeste?
 
Enquetes waar iedereen aan mee kan doen...…….ja, daar zijn ze toch voor bedoeld?

Je kunt ze houden, maar dergelijke enquetes hebben totaal geen waarde. Het houden van enquetes is een vak dat Tweakers blijkbaar niet beheerst.

Als mensen uit zichzelf kunnen meedoen, dan zullen vooral die mensen gaan stemmen die een uitgesproken mening hebben. Meestal veroorzaakt door slechte ervaring. Dit vertekent al de uitslag.

Verder zul je vooral stemmen krijgen van mensen die bij de grootste provider zitten. Je moet hiervoor dus corrigeren door de stemmen van grote providers minder zwaar mee te laten tellen. Dit is echter niet gebeurd. Dat kun je vooral opmaken uit volgende passage uit het rapport:

Als KPN de scores van al zijn merken zou optellen, zou het Ziggo nipt verslaan. Dat is echter niet het geval en de grootste kabelaar van Nederland gaat dan ook opnieuw met de winst naar huis.

Een score van KPN en XS4ALL kun je natuurlijk nooit optellen voor een gezamenlijke score, maar moet je juist middelen als je een goede enquete over de beste provider houdt. Alleen die opmerking geeft al aan dat dit een onzin enquete is.

Bij een goede enquete laat je niet mensen spontaan meedoen, maar trekt zelf een steekproef uit een goed samengestelde gebruikersgroep die je benaderd. En dan nog moet je corrigeren als de response te laag is.
 
Terug
Bovenaan