Zenders weg per 1 feb 2019? Zonder aankondiging

nou volgens mij kunnen ze beter jou abo stopzetten, egoist.

Hij is in dit opzicht juist geen egoist rcs! Hij begrijpt dat wat Fox Sports nu aan het doen is een onhoudbare situatie creëert. Doordat Fox Sports de aanbieders in feite "afperst" om ook klanten die niet naar Fox Sports kijken of nooit een abo zouden afsluiten verplicht mee te laten betalen. Eigenlijk houden ze de voetbal liefhebbers voor de gek! Want die denken dat ze Fox Sports goedkoper krijgen (7,99) maar beseffen niet of het interesseert ze niet dat anderen voor hun mee betalen, maar daar stopt het niet. Fox Sports gaat de prijs elk jaar verhogen (nu al 9,99 bij KPN) totdat je over een paar jaar NET ZO VEEL BETAALD als voorheen! Alleen betaald iedereen die helemaal niet naar fox sports kijkt of kan kijken dan ook nog steeds mee. Kortom een smerig spel om veel meer geld binnen te slepen.

Vergelijk het met je gaat naar de Albert Hein en telkens als je daar boodschappen doet moet je 10 euro extra bovenop je boodschappenprijs betalen ongeacht wat je koopt omdat Unilever vind dat zij daar recht op hebben, anders willen ze geen Unilever producten meer in de Albert Hein verkopen terwijl jij helemaal geen Unilever producten in je boodschappenkar hebt liggen. Een krankzinnige situatie! Gelukkig heb je dan de luxe om naar een andere supermarkt te gaan, alleen wat als alle supermarkten hier aan mee gaan doen en andere leveranciers denken, als Unilever dat kan gaan wij dat ook doen natuurlijk.

En dit heeft tot gevolg dat andere content partijen (RTL, NPO, SBS) nu ook denken dat ze meer eisen kunnen stellen en geld kunnen vragen want die die domme Nederlanders betalen toch wel. Daardoor is de doorgifte vergoeding die aanbieders normaal geven aan kleine zenders aanzienlijk gedaald want bedenk maar als je de grote NPO en RTL meer geld wil blijft er minder over voor de kleintjes en die gooien nu massaal de handboek in de ring want voor bijv. 2-3 cent per abonnee heeft het voor hun ook geen zin meer.

Dan kunnen ze met een verhaaltje aankomen dat er minder lineair wordt gekeken maar de hoofreden is en blijft doorgifte vergoeding! Ja als ze het aanbod blijven uitkleden zal er op den duur inderdaad nog minder lineair gekeken gaan worden. De enige manier om de content branche weer in toom te krijgen is Fox Sports keihard aanpakken en stoppen met doorgifte. Lullig voor de voetbal kijkertjes maar als een Ziggo en later KPN dit beide zouden volhouden is het snel gedaan met de praktijken van Fox Sports want dan houden ze geen kijker meer over. Wedden dat het dan ineens wel voor een fractie van de prijs kan.

Op de lange termijn is het veel beter als Fox Sports zijn zin niet krijgt want dan zijn de voetbal kijkers ook goedkoper uit, echter beseffen zij dat niet want ze kijken niet verder dan hun neus lang is. En vaak zijn dit dan ook dezelfde mensen die menen dat ze alleen willen betalen voor de zenders die ze daadwerkelijk kijken, want het is oneerlijk bla bla. Hoe ironisch kun je het krijgen? Wel willen dat anderen voor hen euro's extra meebetalen maar zelf te beroerd om een 15 cent per zender in een pakketstructuur neer te leggen want ze kijken die zender niet. Dus wie zijn hier nu de echte egoïsten ?
 
Dat zijn overigens wel twee verschillende zaken. Aan de kant van de ontvangers is er een trend van minder lineair kijken. Bij de zenders is er ondermeer de praktijken van Fox Sports aan de gang. Maar ook andere zendergroepen die meer geld vragen.
 
@terrestrial
Nou dan ben ik ook een domme nederlander zeker, ik betaal verplicht aan zeker 40 zenders waar ik nooit naar kijk en ook niet naar gevraagd heb maar dus geen keuze voor mij begrijp je omdat ik graag naar het voetbal kijk.
ook zeer denigreerend geschreven hoor, voetbalkijkertjes, zielig gewoon, geen respect voor een andere mening.
 
Laatst bewerkt:
@terrestrial
Nou dan ben ik ook een domme nederlander zeker, ik betaal verplicht aan zeker 40 zenders waar ik nooit naar kijk en ook niet naar gevraagd heb maar dus geen keuze voor mij begrijp je omdat ik graag naar het voetbal kijk.
ook zeer denigreerend geschreven hoor, voetbalkijkertjes, zielig gewoon, geen respect voor een andere mening.

Rcs, het was niet specifiek op jou gericht maar wie de schoen past. Het valt me op dat je probeert op de emoties in te spelen maar niet met een inhoudelijke reactie komt. Dat betekend meestal dat je beseft dat de ander gelijk heeft maar tegen beter weten in vol blijft houden en hopen dat het anders uitpakt.

We betalen allemaal aan die 40 zenders maar is dat geen probleem zolang het kleine bedragen per zender blijven en het pakket betaalbaar blijft en het voor zenders dus ook interessant blijft. (eerlijk de taart verdelen) Maar jij en diverse anderen willen alleen betalen voor wat je kijkt en dan hoop je dat je goedkoper uit bent maar dat leidt er juist toe dat nog meer zenders verdwijnen en alles duurder wordt. Waarom denk je dat Fox Sports IEDEREEN wil laten mee betalen, ze wilden juist al meer geld. Met andere woorden, minder kijkers betekend ook meer geld vragen per kijker.

In jou geval had ik al lang zo'n IPTV kastje aangeschaft.
 
Ach ja joh, we zullen het in deze materie niet eens zijn en dat geeft ook niet hoor, iedereen heeft recht op zijn mening maar die moet je ook kunnen respecteren en al ben ik het totaal niet met je eens maar dat geeft niks hoor, morgen weer een nieuwe dag en misschien weer een andere mening. mvg
 
Ik ben bang dat @rcs het hele verhaal achter Fox Sports bij KPN niet begrijpt... het heeft helemaal niets met niet gunnen, egoïsme of iets dergelijks te maken.

Fox Sport eist van KPN voor elke abonnee geld! Ook al neemt die abonnee helemaal geen Fox Sports af. Dus daar vangen ze al héél véél. Al is het bijvoorbeeld maar een euro per abonnee!!! Daar komen nog eens de abonnementen bij van klanten die wél Fox Sports Eredivisie, International of Compleet afnemen en wel voor minimaal € 9,99 per maand. Ze vangen dus dubbel. Nee, dat niet normaal. Overigens betalen al die andere abonnee's ook nog eens voor de mensen die KPN Compleet zijn en Fox Sports kiezen als Extra zenderpakket. En ja, voordat je de vergelijking met Ziggo Sport Totaal gaat doen... Ziggo Sport Totaal kost bij elke aanbieder evenveel.
 
@rcs En die veertig zenders waar je niet naar kijkt is een heel ander verhaal dat is bundeling en daardoor goedkoop je betaalt er voor maar je kan wel kijken dat kan bij Fox sport niet daar betaal je een extra bedrag voor maar je mag het niet zien.
Dat voorrecht is alleen voorbehouden aan de abonnee die gesubsidieerd wordt door de niet abonnee op fox sport.
 
zoals ik al aangaf, iedereen mag zijn eigen mening hebben hoor, net als ik dus, geen probleem,
ik hoef mijn gelijk niet te halen hoor, boeit me niet.
 
Terug
Bovenaan