Zender versleuteld


Dinah

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2020
Berichten
5
De laatste tijd verschijnt vaak een zwart scherm met de foutmelding:“ !Zender is versleuteld of niet beschikbaar “.

Dit gebeurt meestal als ik BBC 1 opneem op kanaal 61. Gisteren gebeurde het weer (ook de live uitzending was zwart) maar ik kon het wel zien op kanaal 952. Heeft iemand een oplossing?
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.536
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat hadden m'n ouders laatst ook, op diverse zenders. Een telefoontje naar de Helpdesk deed wonderen.
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.423
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Als dit probleem zich voordoet is er dan wel beeld bij:
54. ARD HD
55. ZDF HD
133. Fashion TV HD
603. MTV Live HD

61. BBC One HD
Deze zenders zitten op dezefde frequentie.

De TV en radio zenders gebruiken 35 frequenties.
Op sommige kan storing ontstaan door instraling van buitenaf: Digitenne, 4G, 5G, ...
 
Topicstarter
Topicstarter
D

Dinah

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2020
Berichten
5
Sorry, ik heb niet op de andere zenders gelet. De Ziggo monteur is vanmorgen geweest en zegt dat t aan de Humax ligt.
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.423
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Als je een zender opneemt en naar een andere zender kijkt kan het liggen aan tuner 2.
Wat staat er dan bij:
Menu > Instellingen > Systeem > Signaaldetectie
 

tichel

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 mrt 2010
Berichten
1.423
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Dan is tuner 2 niet in gebruik.
Dat kan ook als je een opname maakt en kijkt naar een zender op dezelfde frequentie.
Test eens met:
. opname van kanaal 61. BBC ONE HD
. kijken naar een andere zender,
. . niet 133. Fashion TV HD, 54. ARD HD, 55. ZDF HD, 603. MTV Live HD
. . bijvoorbeeld kanaal 1. NPO 1 HD
En dan: Menu > Instellingen > Systeem > Signaaldetectie
 
Topicstarter
Topicstarter
D

Dinah

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 okt 2020
Berichten
5
Bij opnemen van BBC op kanaal 61 en kijken naar NPO 1 op kanaal 1:
Tuner 1: sterkte 39%, kwaliteit 100%
Tuner 2: sterkte 74%, kwaliteit 100%
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.132
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
er wordt slechts 1 tuner gebruikt als de andere niet nodig is, dus dan is het voldoende.
bij opname; tuner 1 zit dan op het randje van goede ontvangst. ontvanger moet bij opname wel genoeg signaal hebben om het over de 2 tuners te kunnen verdelen. iets meer signaal is dus de oplossing.
tv veel onderbrekingen door splitters, slecht aangesloten connector. alles even nalopen doet wonderen.
tenslotte kan een versterker helpen.