Xoro HRK 7660 voor ongecodeerde zenders over kabel, geen mogelijkheid om Netwerk-ID in te vullen


Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
530
Het gaat zich niet erom of je het acceptabel vindt
Eerlijk van je, en terecht. Zo zijn er zat mensen die op wat latere leeftijd zonder dat ze het weten, eigenlijk een bril kunnen gebruiken, omdat ze 0.5. of 0.75 hebben. Ja daar is prima mee te zien, maar stoer zijn dat je alle scherpte ziet, is dan wel beetje.... (vul maar in). Zelf zie ik het verschil tussen HD en SD meestal wel (maar bv Brava SD is erg mooi ook), maar om ook nog te zeggen of er native FHD camera is gebruikt, durf ik wel, maar er vergif op innemen...niet snel.
Maar goed ga jij dan op je Pioneer Kuro_ om even een merk te noemen_ de zenders in SD kijken? Want ja het maakt toch allemaal niet zoveel uit? Ik bedoel als je nu de Duitse RTL in SD kijkt en dan de HD versie wie gaat er nu echt beweren dat je geen verschil ziet op een scherm die hoge kwaliteit perfect weer kan geven. Er worden genoeg programmas in Native HD opgenomen en dan moet je het verschil tussen SD en HD toch wel waarnemen lijkt me zo. Als dat niet zo is kan je net zo goed SD gaan kijken.. programma,s hoeven niet meer te investeren in beeldkwaliteit immers het gaat om de inhoud toch? Programma als the Voice of Holland die een hele tijd niet in HD werd weergegeven. Ook dat maakt zeker niets uit? Wat ik ermee dus wil zeggen dat als je investeert in goede hardware je dit ook wilt kunnen terug zien en dan ga je zeker voor SD kiezen? Lijkt mij niet.
 
Laatst bewerkt:

cobusr

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 jun 2016
Berichten
261
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Tja dat stel je, maar hoeveel zenders zijn er nou daadwerkelijk HD de meeste zijn geüpscaled SD zenders ??
 
  • Leuk
Waarderingen: Sjah

Pietlut

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jan 2017
Berichten
530
Ja er is zeker nog geupscaled SD dat klopt maar ik zie ook veel Native HD uitzendingen. Als je bijv ziet dat de Duitsers doen zie je dat zij voor de volle kwaliteit gaan.:)
Maar goed dan ga ik dus weer in een discussie verzanden mbt het onnodig op kosten jagen van klanten en het kiezen van je eigen hardware..laat ik dat nu maar achterwege laten.:)
 

Xoro8

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 feb 2020
Berichten
1
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Ter informatie een uitgebreide aanvulling, begin 2020, ook over digitaal ontvangen van Ziggo in fUPC met een Xoro ontvanger.

Hier in het Rivierengebied wordt het analoge signaal binnenkort uitgeschakeld. Daardoor wordt mijn harddiskrecorder onbruikbaar, die heeft alleen een analoge tuner. Dus op zoek naar mogelijkheid om op te kunnen nemen. Info: dit is voormalig UPC-gebied (fUPC), wij hebben alleen het basispakket en kijken dus op de TV digitaal zonder decoder of CI+-card. Na veel zoeken op internet kom ik op de volgende opties:
- Ziggo mediabox huren. Nadeel: hoge huurprijs (reken maar eens uit over 5 jaar of nog meer), opnamen worden 'in the cloud' dus bij Ziggo gemaakt en niet op je eigen apparaat. Ziggo wil trouwens niet alle programma's opnemen, sommige worden geweigerd. Ziggo wist je opnamen na 1 maand, en nadat je 1 keer hebt gekeken. Dat is geen serieuze optie te noemen.
- Humax i5300, dat is de enige DVB-C ontvanger die Ziggo aanbiedt. Maar daarvan staat op de website van Ziggo ook dat die niet geschikt is voor ons adres. Lijkt me onzin, er zit een DVB-C tuner in. Maar als Ziggo dat zelf al niet vertrouwt..... Gecodeerde programma's kan hij zeker niet decoderen (geen aansluiting voor CI+-kaart). Voor opname is een externe harddisk nodig (zal wel werken maar staat slordig zo'n extra kastje met kabel), maximale HD-grootte is 500 MB, en hij heeft maar 1 tuner dus niet opnemen en ander programma kijken. Mmmm, kan wel maar toch maar eens verder zoeken.
- Blu-Ray recorder. Zitten vaak ook wel 2 DVB-C tuners in, en vaak ook een harddisk. Voordeel: 2 programma's tegelijk opnemen. Redelijk grote harddisk. En edit-mogelijkheden, je kan delen uit de opname wissen bijvoorbeeld. Dat klinkt al een stuk beter, maar het is niet goedkoop, rond 400 euro.
- DVB-C ontvanger met USB-aansluiting voor harddisk. In NL nauwelijks te koop. Maar in Duitsland meer keus, ook al omdat men ook daar op digitaal is overgestapt. Kan je met HDMI-kabel op een TV aansluiten, maar ook op iedere monitor met luidsprekers (! anders geen geluid, of je moet hem ook op de audio-installatie aansluiten) en HDMI-aansluiting. Te koop vanaf rond 35 euro op Amazon of Ebay (.de, Duitse website dus, let wel op of de gekozen aanbieder naar NL verstuurt en tegen welke kosten). Let ook op dat het apparaat (ook) een DVB-C ontvanger moet hebben, DVB-T of DVB-S werkt niet via de kabel. Verder moet er dus nog een externe USB-harddisk bijgekocht worden.

Ik heb gekozen voor de Xoro HRK 7672 HDD. Xoro is Duits (dus wellicht beter bereikbaar dan een Chinese fabriek), dit type heeft voor zover ik gezien heb als enige een ingebouwde SATA-slot. Daar kan je een 2,5 inch SATA harddisk (max. 9,5 mm dik) in kwijt van maximaal 2 TB. Staat wel zo netjes. En dan kan je er ook nog een externe harddisk op aansluiten. Heeft 2 ontvangers. Ontvangt ook Teletekst. Met EPG (electronische programmagids, kan je meteen selecteren voor opname). Ook opname van opgegeven tijdsduur en zender, eventueel dagelijks of wekelijks herhaald, of Kost in totaal evenveel als die Humax zonder harddisk. Je kan opnamen niet editen, al kan je natuurlijk wel snel door- of terugspoelen. Er bestaat nog drie varianten van, zonder SATA-slot (HRK 7672 Twin met 2 USB-aansluitingen, HRK 7670 Twin met 1 USB-aansluiting, HRM 7670 Twin met 1 DVB-T2 en 1 DVB-C ontvanger).
De menu-taal van het apparaat is Duits of Engels, de gebruiksaanwijzing is Duits. Wie daar niet mee overweg kan moet dus familie/vrienden/buren vragen te helpen. Voor de ondertitelingstaal kan wel Nederlands worden gekozen.

Zelfde probleem als topicstarter: je kan alleen de frequentie instellen, en dan vindt hij op de door Ziggo opgegeven frequentie (164 MHz) niets bruikbaars. Automatisch zoeken vindt ook niets (wellicht omdat dit apparaat op Duitse of Oostenrijkse zendsysteem is ingesteld). Maar toch kan je alle zenders (voor zover niet gecodeerd dus) wel vinden: kies voor handmatig zoeken (Manuelle Suche/Manual Search) op 124, 132, 140, 299, 515, 523, 579, 611, 349, 651, 659, 667, 683, 691, 699, 707, 747 MHz (dit geldt bij mij, kunnen in ander Ziggo-gebied andere frequenties zijn). De gevonden zenders worden achter elkaar geplaatst. Daar kan je vervolgens handmatig in schuiven, om zo dezelfde zendervolgorde te krijgen als op je TV. Dit alles gaat niet erg handig en kost behoorlijk wat tijd, maar het werkt wel en dit hoef je als het goed is maar 1 keer te doen.
Je krijgt zo ook een stapel radiozenders, gebruik ik niet maar u wellicht wel. Die kan je ook naar een audio-installatie sturen (met een optische kabel of met een 3,5 mm viervoudige minijack-naar-cinch kabel, worden niet meegeleverd).

Pffff, een heel verhaal, Ziggo is hierbij niet behulpzaam..... maar uiteindelijk werkt het bij mij probleemloos, met meer mogelijkheden en voor veel minder geld dan de Ziggo-oplossingen. Doe er uw voordeel mee!
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
853
Gebied
fZiggo
Netjes uitgezocht. Denk dat er wel hobbyboeren blij mee zijn.

Berrrrrie
 

marans

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 jun 2011
Berichten
1.107
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
- Humax i5300, dat is de enige DVB-C ontvanger die Ziggo aanbiedt. Maar daarvan staat op de website van Ziggo ook dat die niet geschikt is voor ons adres. Lijkt me onzin, er zit een DVB-C tuner in. Maar als Ziggo dat zelf al niet vertrouwt..... Gecodeerde programma's kan hij zeker niet decoderen (geen aansluiting voor CI+-kaart).
die kaart hoeft bij een humax niet in een ci-module, maar je stopt de kaart rechtstreeks in de ontvanger.
maar je kijkt toch zonder kaart? haal voor weinig een humax 5200 van marktplaats en je kunt kijken en opnemen wat je wit.
 

freeewillie

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 jan 2006
Berichten
2.647
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Het probleem waar ik nu echter tegenaan loop is dat ik het niet voor elkaar krijg om zenders te vinden via dit apparaat. Ik heb de gegevens van ziggo.nl gehaald welke ik nodig heb, de frequentie, netwerk-id, modulatie en symboolsnelheid, alleen heeft dit apparaat blijkbaar geen optie om daadwerkelijk een netwerk-id in te vullen tijdens het zoeken naar zenders. Iets, waar ik later achter kwam, iemand anders ook al had ondervonden.

Wat ik mij nu afvraag: Mis ik iets? Zijn er bepaalde instellingen die ik over het hoofd zie?
misschien ander land gebruiken bv duitsland , zie handleiding pagina 13
moest ik met mijn tv ook doen om hem in te stellen
 

Bijlagen

terrestrial

Forum Gebruiker
Lid geworden
12 jul 2006
Berichten
1.486
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
@Xoro8, Waarom niet gewoon een standaard enigma2 4K DVB-C boxje gekozen (vu+, zgemma, dreambox) ipv zo'n onbekend chinees geval. ? Gemiddelde Linux DVB-C box kan vaak een harddisk ingebouwd worden of heeft een usb aansluiting of kan opnemen naar een NAS. Tevens werkt de functie kabelscan prima en je kunt de automatische zenderlijst van Ziggo inlezen. Als je een irdeto kaart kunt bemachtigen (via familie in brabant bijvoorbeeld) kun je ook gecodeerde zenders kijken.

Ik zou dat ding terug sturen en een Zgemma H7C nemen ofzo... heb je een 4K ontvanger met Twin DVB-C/T2 tuner en DVB-S2 (satelliet) in 1 apparaat, kan ook een 2,5 inch HDD in en heet een CI(+) aansluiting.
 
Laatst bewerkt:
  • Leuk
Waarderingen: HJS