Wordt het geen tijd voor Ziggo Sport in 4k?

@AlexAnderS Als jij de Next decoder en een 4K TV hebt, dan is de HD versie in feite vervangen voor de 4K variant van Love Nature op 205.
Bij HD TV's zul je de HD versie zien.
 
De 4K-versie gaat via je UTP- of wifi-verbinding.

Die 4K versie is niks anders dan een testje. Zodra er veel mensen naar zo'n zender gaan kijken zullen ze deze via DVB-C beschikbaar moeten stellen anders kost het teveel bandbreedte. Dat klinkt misschien vreemd maar dit is een unicast stream, en die kost bandbreedte voor elke kijker. DVB-C kun je vergelijken met multicast en gebruikt maar 1x bandbreedte in de RF space van een wijk segment. Bij veel kijkers ben je dus beter af met DVB-C, met weinig kijkers tot geen kan een IP stream bandbreedte besparen doordat een zender niet continue op het wijk segment hoef te staan.
 
Laatst bewerkt:
Maakt mij niet uit hoe ze het doen, ik meld het alleen. Stel je voor dat iemand zijn box los heeft van internet (ze zullen vast bestaan), krijgt hij niet de 4K-versie.
 
uh @terrestrial volgens mij is iptv bij Ziggo gewoon multicast net als KPN en co het doen via iptv, met unicast zou het idd teveel bandbreete gaan kosten aangezien dan iedereen zijn eigen stream binnen krijgt.

Maar goed word idd wel tijd dat met een ziggo sport of zo gaat toevoegen of een insighttv in uhd.
 
uh @terrestrial volgens mij is iptv bij ziggo gewoon multicast net als kpn en co het doen via iptv, met unicast zou het idd teveel bandbreete gaan kosten aangezien dan iedereen zijn eigen stream binnen krijgt.

Maar goed word idd wel tijd dat met een ziggo sport of zo gaat toevoegen of een insighttv in uhd.

Lijkt me sterk, dat zou je dan moeten zien op het modem en de next box want die moeten in een apart multicast netwerk zitten. Bovendien ze schieten er niks mee op. Als je multicast over een docsis wijk (RF) segment gebruikt ben je die bandbreedte ook continue kwijt, kun je net zo goed DVB-C doen.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan