Wordt het geen tijd voor Ziggo Sport in 4k?


Nohara

Forum Gebruiker
Lid geworden
7 okt 2012
Berichten
410
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
Onzin...
Heeft niets met licenties te maken.
F1 is van liberty global en laat ziggo nou net bij dat zelfde bedrijf zijn onder grbracht.
En voor het voetbal zullen ze mischien iets meer aan rechten moeten betalen.
Als ze dat er niet voor over hebben moeten ze patat gaan verkopen ipv kabelboer zijn.
F1 is van Liberty Media, Vodafone-Ziggo is (voor 50%) van Liberty Global. Dat zijn zusterbedrijven maar opereren volledig onafhankelijk. Liberty Media verkoopt rechten, Liberty Global koopt rechten.

Het is niet zo dat Ziggo tegenwoordig even de F1 licenties gratis binnen hengelt. Dat kan helemaal niet eens, dan zit het NMa er zo tussen. De uitzendrechten worden geveild, en dat gaat om miljoenen. ‘Even’ over schakelen naar UHD betekent gewoon dat er een extra zak met geld op tafel moet komen, ook voor Ziggo, Anders hangen de NPO, RTL, Talpa en Discovery zo aan de lijn bij het NMa. Dat veilen/bieden op sport is een ingewikkeld proces, zo wordt er vanalles meegenomen in de overweging; reclame, looptijd contract, dekking, aantal beschikbare kanalen, online distributie en ook beeldkwaliteit. En dat is vast niet het enige.

Maar voor Ziggo Sport is er nog een bijkomend probleem. Mochten ze de UHD rechten voor F1 hebben komend jaar, dan is dat de vraag of dat wel voldoende is om een kanaal volledig in UHD te broadcasten. Het kost extra geld én je hebt klagende klanten omdat andere content op het UHD kanaal nog gewoon in HD te zien is. En laat Ziggo Sport nu net dure competities in haar portefeuille hebben: Premier League, Primera Division, Champions League en PGA.

Dus nee, het is niet even in de vingers knippen.
 

michieldejong

Quality Member
Lid geworden
17 aug 2009
Berichten
1.489
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Hoe weet je wat er in de licenties staat die Ziggo Sport heeft met de verschillende organisaties en competities? Volgens mij is het wel maar een aanname dat UHD volgens de huidige licenties niet is toegestaan (als Ziggo slim was geweest hadden ze daar bij het afsluiten van de licentie al rekening mee gehouden). Ik vind het best waarschijnlijk dat je gelijk hebt hoor maar zolang Ziggo er niets over zegt blijft het koffiedik kijken.

Her argument dat niet gelijk alles in UHD aangeboden kan worden vind ik niet zo sterk. Dit is onvermijdelijk bij het switchen van formaat (bv overgang naar breedbeeld, overgang naar HD) en zal natuurlijk blijven gelden voor archiefbeelden.
 

Franz

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 sep 2008
Berichten
1.452
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dus gelijk met de lancering van de 8k Box?
 

densoft

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 jan 2012
Berichten
359
Ziggo sport 4k komt wanneer de tijd rijp is..... >:D>:D
Denk dat het zeker nog wel even gaat duren. Om een volledige 4k kanaal op te zetten heb je ook veel content nodig in 4K, dus niet alleen F1. Dit kost ontzettend veel geld en het is ook maar de vraag of Ziggo dit rendabel vindt. Ik denk dat het grootste gedeelte van de klanten het totaal niet interesseert dat een programma in 4K zal zijn. Voor de meeste zal HD al volstaan. En als Ziggo toch 4K zenders zal gaan aanbieden, zullen deze extra hoge kosten worden doorberekend aan de klanten. Dit misschien wel in soort van 4K zenderpakket.
 

willem55

Forum Gebruiker
Lid geworden
14 jun 2010
Berichten
8
Netflix en Amazon prime verzorgen bij mij de 4K en dat ziet er puik uit.
KabelTV wordt steed minder relevant voor de TV avond. FORMULE 1 4K moet nu wel snel in het sport pakket, want dat is elders al lang in 4K te zien.
 

Sjah

Forum Gebruiker
Lid geworden
28 nov 2003
Berichten
3.775
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
tJa netflix had plannen, wel heel waterig nog, om sport te gaan doen. Maarja daar moet maar net tussen zitten wat jij wilt. Velen vinden bijv livestream van ESPN goud, mij boeit dat niet.