• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!

Wisselen tussen Connect Box signaal en Ziggo booster signaal


meesje

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mei 2007
Berichten
127
Op dit moment heb ik een Connect Box in de meterkast staan. Deze geeft een slecht wifi bereik in b.v. de slaapkamers op de 1e verdieping (op zolder al helemaal geen signaal), maar ook in de tuin is het bereik slecht. Afgelopen maandag heb ik daarom op de valreep een TP-Link Deco M5 mesh setje (drie stuks) gekocht. Deze krijg ik morgen binnen. Als ik het goed heb begrepen, wissel je met deze Deco automatisch van access point: als je b.v. door je woning loopt, word automatisch gewisseld naar het access point met de sterkste verbinding.

Ik vraag me nu of dit ook bereikt wordt als ik ipv een Deco een Ziggo Booster zou hebben gekocht. Wat is jullie ervaring (bij zowel de Powerline set als het draadloos access point)? Als ik dan door de woning wandel, wordt dan automatisch gewisseld naar de sterkste verbinding? Stel ik wandel van de woonkamer (dichtbij de meterkast met CB) naar de 1e verdieping (dichtbij het access point), wordt er dan automatisch gewisseld? Of houdt ie dan een (heel) langzame verbinding met de CB in stand?
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
8.292
Ziggo
Televisie
Gebied
fUPC
Is een goede vraag, maar ik verwacht niet dat het net zo werkt als die mesh setjes. Daar wordt meestal iets van een controller ingebouwd die de verschillende Access Points aanstuurt, en op die manier ook kan bepalen welke client devices waar connecten. Dat is een stukje intelligentie.
Volgens mij is de WiFi Booster van Ziggo gewoon een extra Access Point die verder niet samenwerkt met de connectbox.
 

rien67

Forum Gebruiker
Lid geworden
26 jan 2010
Berichten
131
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Inderdaad. Er wordt hiet naar het sterkste signaal gewisseld. Dit had ik wel gehoopt toen ik de booster aanschafte. Ik moet nu elke keer handmatig wisselen wat ik dus maar zelden doe. Een beetje een miskoop in mijn situatie.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
18.750
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bij gebruik van meerdere Wi-Fi punten, maar geen mesh netwerk, moet je laptop, tablet, telefoon automatisch wisselen naar het sterkste signaal.
Niet alle apparaten doen dat even goed.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
545
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Bij mij helpt het als je de netwerken dezelfde SSID en Password geeft maar op verschillende kanalen zet. Meestal pakt mijn telefoon dan vanzelf het sterkere signaal. (Ik gebruik de MediaboxXL als AP)
 
Topicstarter
Topicstarter
M

meesje

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mei 2007
Berichten
127
Vandaag heb ik een Ziggo AP in gebruik genomen (de Deco M5 is retour). Zowel op de Connect Box als op het AP heb ik de 2,4ghz en 5ghz SSID's allemaal dezelfde naam gegeven. De CB bevindt zich in de meterkast op de begane grond en het AP in een slaapkamer op de 1e verdieping.
Middels een app van Fritz! heb ik het wifi signaal getest. Ik ben beneden in de woonkamer begonnen (redelijk dicht bij de CB) met als resultaat een max. score van 577 Mbit/s. Daarna naar boven gelopen, het signaal werd natuurlijk minder. Op de overloop werd netjes automatisch het signaal opgepakt van het AP. De app van Fritz! toont een rapport met daarin de mac adressen van de CB en het AP. Je ziet keurig dat ie automatisch wisselt. Ik ben zeer positief verrast!
Bovenstaande test heb ik met een iPad Air 2 en een iPad Mini 2 gedaan. Beide met zelfde positieve resultaat.
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
696
Gebied
fZiggo
met als resultaat een max. score van 577


intern file gebruikt over je eigen wifi?? of een typefout...
 
Topicstarter
Topicstarter
M

meesje

Forum Gebruiker
Lid geworden
25 mei 2007
Berichten
127
met als resultaat een max. score van 577


intern file gebruikt over je eigen wifi?? of een typefout...
Zoals aangegeven heb ik gebruik gemaakt van een app van Fritz! (ik had daar ooit een repeater van in huis). In deze app heb je een 'Measure Wifi' knop.
577 Mbit = 577/8 = 72,125 MB. Dat is toch geen rare score gemeten met een iPad? Een Macbook zal ongetwijfeld een betere score halen.
 
Laatst bewerkt:

Robert Koopman

Quality Member
Lid geworden
29 aug 2007
Berichten
18.457
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dat is de snelheid van de radioverbinding, niet de daadwerkelijke internetsnelheid.
Is inderdaad geen vreemde waarde.
 

Knurk

Forum Gebruiker
Lid geworden
31 aug 2011
Berichten
545
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Edit: verkeerde info.