Windows 10 mail

Als je IMAP gebruikt, hoef je niets 'over te zetten'. Bij IMAP kun je gewoon met meerdere mail programmas naast elkaar werken. En dan pas later beslissen welke je blijft gebruiken.
Maar Kiezen voor Gmail betekent een nieuw e-mailadres. Dat je weliswaar kunt koppelen aan je andere adres, maar dat betekent alleen dat je alle post naar dat Gmailadres ook ontvangt op dat andere adres, Maar zover ik het zie niet andersom.

bovendien is Gmail een op zich zelf staand programma met eigen mailadressen [email protected]. Ik zou dan eerder kiezen voor zoiets als Thunderbird.
 
Laatst bewerkt:
Ik moet toch wat ik moet alles wel kunnen ontvangen.
dus dat ik niet elke keer moet zoeken.
Hier word ik niet blij van
 
Ik dacht dat een gmail client bedoeld was. Je gaat toch niet een ander mailadres nemen als windows mail client problemen met een ziggo adres heeft?
Mee eens, maar een gmail client zeg je. Eerlijk gezegd kende ik dat begrip nog niet, altijd nieuwsgierig zijnde heb ik dit even opgezocht. En ik vond daar naast diverse andere de bekende Thunderbird. Die gebruiken wij zelf ook naar volle tevredenheid.

Maar is die als Gmail-client, dus installeren via die weg dan anders dan de "gewone" versie? Of wordt Thunderbird alleen maar aanbevolen door Gmail (m.a.w. door Google). Ik heb ooit een GMAIL-account aangemaakt, maar gebruik het eigenlijk zelden. En heb er dan ook nauwelijks ervaringen mee. Berichten naar het GMAIL-adres laat ik doorsturen naar mijn "gewone" adres.

Ik moet toch wat ik moet alles wel kunnen ontvangen.
dus dat ik niet elke keer moet zoeken.
Hier word ik niet blij van
Wat bedoel je hiermee precies?
Eén advies, mits je nagenoeg onbeperkt alle e-mail wil bewaren wordt sowieso IMAP aanbevolen. Alleen is dan je bak op zeker moment vol en moet je opruimen. Verder is dit programma (Thunderbird) zoals de meeste andere zelf lerend, d.w.z. elk adres waar je mail naar toe stuurt wordt automatisch opgeslagen in het adresboek. En dat adresboek biedt ook de optie aan van importeren. of zelf adressen invoeren. Wat dat betreft verschilt het in niets van Windows 10 Mail.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan