Wifi Spots instaleren

Cor1905

Forum Gebruiker
Berichten
2
Ik probeer nu al drie dagen Wifi Spots te instaleren (ook samen met de helpdesk). Dat lukt niet. Ik heb een Samsung S20+5G met Android 11. Ik heb Identiteit, wachtwoord en ca certificaat ingevoerd, maar het systeem vraagt ook om domein. Volgens de helpdesk zou dit mijn email adres moeten zijn. Dat werkt niet. Ik heb alle domein namen van Ziggo geprobeerd, maar niets werkt. Weet iemand wat er fout gaat?
 
Lang geleden dat ik het heb gedaan, maar volgens mij kan je het veld "domein" bij stap 11 a leeglaten.

Alle stappen volgen, niets meer en niets minder doen dan wat er word aangegeven.
Voor jouw telefoon kiezen voor Android 11.

Let op dat je niet je eigen WiFispot gebruikt om in te stellen.
 
Ik volg de stappen voor Android 11. Zonder het ingeven van een domein kun je geen verbinding maken.
 
@Cor1905
Het activeren van de wifispot heb ik opgegeven. Iets wat zo klantonvriendelijk , mijn beleving, is, laat ik voor wat het is.
 
Na installeren van het certificaat een van de volgende dingen doen voor je verder gaat met het stappenplan.
a - Als je WIFispot thuis wilt instellen dan je Ziggo modem uitzetten zodat je het Ziggomodem van de buren gebruikt.
b - Loop even een straat verder gaan zodat je geen verbinding met jouw modem maakt, maar met het Ziggo modem van iemand anders.
 
Ik heb alle domein namen van Ziggo geprobeerd, maar niets werkt. Weet iemand wat er fout gaat?
Ik heb geen idee hoe de schermen er bij jouw Android versie uitzien, maar ik gebruik thuis overal WPA2-bedrijfsmatig. Dat heeft exact dezelfde instellingen als bij de WifiSpots. Je hoeft alleen een accountnaam en een wachtwoord in te vullen. Andere velden mag je leeg laten.

De namen van de velden kunnen soms verwarrend zijn.

Edit Ik kijk even naar de Ziggo handleiding zelf. Dat 'Domein' veld noemen ze niet eens en zal dus leeg mogen blijven.
De accountnaam is het veld "identiteit" en dat is het nummer dat je gekregen hebt.
Als ik op ons netwerk iets bij "Anonieme Identiteit' invul, is dat wel een naam die in het log terecht komt, maar verder wordt er niets mee gedaan.

Let wel op de tip van Johnny, want per default wordt je op je eigen WifiSpot geblokkeerd. (om te voorkomen dat je op de relatiev trage spot blijft hangen als je thuis komt.)

@Cool1946 : Dit is de standaard procedure van een WPA2 inlog. Alleen de noodzaak om een certificaat te installeren is een beetje 'low budget'. Ze hadden beter een certificaat kunnen gebruiken dat door een bekende root autoriteit was ondertekend, zodat je niets hoefde te installeren.
Verder is de handleiding van Ziggo wel erg uitgebreid en heeft hel meeste niets met de Ziggospots te maken. Blijkbaar eisen de nieuwe Androidversies ook dat je de rest van de telefoonbeveiligingen instelt als je op een bedrijfsnetwerk (wat de ZiggoSports zijn) inlogt.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan