• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Wifi Netwerk deco M4r

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.198
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Had je WIfi op je connectbox wel uitgezet? In de gebruiksaanwijzing staat dacht ik dat dit niet echt hoeft wanneer je de deco een andere naam geeft, maar in de praktijk schijnt dit toch de wifi te kunnen verstoren.
 

Tonne2004

Forum Gebruiker
Lid geworden
3 mei 2004
Berichten
2.114
Ziggo
Geen Producten
Heb je dit probleem op alle Deco's? Anders zou het weleens kunnen dat de Deco waarmee je verbonden bent af en toe de verbinding met de andere verliest.
Misschien "twijfelt" de Deco, waarmee je verbonden bent, wel eens en wisselt dan naar Deco 1 of juist naar Deco 2 of 3.
Dan zou je met de opstelling kunnen experimenteren. Of zelfs een van de "losse" Deco's eens uitschakelen als test.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mape

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Had je WIfi op je connectbox wel uitgezet? In de gebruiksaanwijzing staat dacht ik dat dit niet echt hoeft wanneer je de deco een andere naam geeft, maar in de praktijk schijnt dit toch de wifi te kunnen verstoren.
Nee dat stond niet in mijn handleiding, moet dat?
Want de deco versterkt dat signaal toch, dus als ik hem uitzet is er niets te versterken
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.763
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Als je deco 1 met een LAN kabel aansluit gebruikt het dat signaal, niet het Wi-Fi signaal van de modem.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mape

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Vanaf mijn connectbox ga ik met een utp naar de eerste (hoofd) deco.
Dus kan de wifi van mijn connectbox uitzetten??
En dan beiden? ,2,4 en 5 GHz ??
 
Topicstarter
Topicstarter
Mape

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Gaan we vanavond doen.
Is er ook nog een mogelijkheid om een port forwarding te maken zodat ik mijn connectbox vanaf buiten kan benaderen?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.763
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
De connectbox is niet van buitenaf benaderbaar en dat heeft te maken met veiligheid.
Als je dat om een of andere reden echt wil kan dat alleen via een omweg.

Je laat een computer aanstaan die bv RDP, of VNC server draait en zet in de Connectbox de juiste poort open om die computer te kunnen bereiken. Via die computer kan je dan inloggen op de modem.
Denk er aan dat iedere computer in je netwerk die van buitenaf bereikbaar is een veiligheidsrisico vormt.