• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Wifi Netwerk deco M4r

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Na het installeren van de 3 wifi boosters deco M4 ( want hoorde niet bij de taak van de monteur) werkt alles denk ik - bijna - goed.

2 problemen.
1. Mijn internet verbinding valt regelmatig weg terwijl het netwerk wel voluit blijft zenden maar krijg dan een kruisje bij mijn ontvangst en heb geen internet meer.
Dit komt wel weer vanzelf terug.
2. Het wifi netwerk geeft een ander ip range uit als mijn bekabeld netwerk.
Hierdoor ziet mijn cctv recorder alleen maar de bekabelde camera's en niet de wifi camera's omdat deze in een andere range zitten.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.763
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Dan heb je de deco's in routermode staan, niet als access point.
In routermode maakt hij een eigen netwerk met eigen IP adressen.
 
Topicstarter
Topicstarter
Mape

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Dat werd geadviseerd bij installeren dus doe ik dat keurig

Maar komt het uitvallen daar ook door?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.763
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Nee, dat mag eigenlijk niet tot uitval van het internet leiden.
Welke verbinding krijgt dat kruisje? Wi-Fi of LAN?
En waarmee is die verbinding gemaakt? Modem, of deco?
 
Topicstarter
Topicstarter
Mape

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Verbonden via deco en wifi krijgt dan kruisje, internet verbinding valt dan even uit terwijl mijn ontvangst voluit blijft geven.

Heb hem nu als accespoint staan en camera probleem is opgelost nu het uitvallen nog
 
Topicstarter
Topicstarter
Mape

Mape

Forum Gebruiker
Lid geworden
30 apr 2021
Berichten
42
Nee alleen de eerste met utp de rest toegevoegd met de app

Keurig de handleiding gevolgd,
 

René

Moderator
Lid geworden
13 okt 2001
Berichten
7.846
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De Deco staat dus nu in AP mode, dat is goed als je kabelmodem niet in bridge mode, maar in de standaard router mode staat.
Je hebt er eentje aangesloten op het modem, ook dat is goed, want de Connectbox kan er niet tegen als er meerdere Deco's via UTP worden aangesloten op hetzelfde modem (bugje).

Heb je al eens een andere UTP kabel geprobeerd? Misschien dat deze niet helemaal lekker is.