• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Wifi hapert


Butanez

Forum Gebruiker
Lid geworden
15 sep 2012
Berichten
160
Internet
  1. Ziggo
Digitale Televisie
  1. Ziggo
Mijn connect box geeft kennelijk een goed signaal. Staat in de meterkast en geeft op ongeveer 5m op 5GHz met speedtest 300/30 Mbps precies de abonnementswaarden. Ook de next box op 5GHz werkt uitstekend, terwijl Ziggo adviseert de next box bedraad te verbinden (hier niet eenvoudig te realiseren) om van het gezeur af te zijn. Maar ieder huis is anders. TS zal aan de slag moeten om dingen uit te proberen, ook het meten met speedtest hoort daarbij.
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.460
Ik heb ook een draaibare schotelinstallatie. De route tussen de schotel en de tv is best ingewikkeld. Inmiddels heb ik geaccepteerd dat wanneer ik opeens geen beeld meer heb of de schotel niet meer draait, ik een lange weg te gaan heb van testen en uitsluiten.
Inmiddels heb ik daardoor ook geleerd door welke stappen ik systematisch heen moet om zekerheid te verkrijgen tot waar de installatie nog werkt.

Vergeleken daarmee is het zoeken naar een relatief rustig wifi kanaal een peulenschil.
Maar desalniettemin is testen en utsluiten de enige manier om in beeld te krijgen of de storing een hardware of een software kwestie is, en waar het probleem zit.