• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Wifi hapert

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.198
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Geef op je modem 5 GHz en 2.4 GHz een aparte naam en probeer verbinding te maken met 2.4 GHz. Dat is meestal wel langzamer maar heeft een veel beter bereik. En als je nou met je meterkast open vlakbij gaat staan met je gsm, is het dan ook?
 
Topicstarter
Topicstarter
van-uden

van-uden

Forum Gebruiker
Lid geworden
13 jun 2021
Berichten
6
Geef op je modem 5 GHz en 2.4 GHz een aparte naam en probeer verbinding te maken met 2.4 GHz. Dat is meestal wel langzamer maar heeft een veel beter bereik. En als je nou met je meterkast open vlakbij gaat staan met je gsm, is het dan ook?
Dat zal ik straks eens gaan proberen. Ik laat vanavond weten of dit heeft gewerkt.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.700
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Alleen TS geeft niet aan welke band hij gebruikt, of heb ik weer iets over het hoofd gezien.
Nee dat heb je niet.
Benieuwd of de oplossing(en) die Dynabyte aandraagt gaat werken.

2 telefoons die geen radio stabiel willen afspelen.

Vast kanaal gebruiken wat minder druk is.
 

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.700
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Je kunt een router toch zodanig instellen dat ie automatisch/dynamisch op het gunstigste kanaal gaat zitten?
Bij mij is het juist prettiger om het kanaal vast te zetten bij automatisch gaat dit nogal vaak fout. Keuze uit 40 stuks netwerken
 

Eduard08

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 aug 2008
Berichten
3.442
Bij mij is het juist prettiger om het kanaal vast te zetten bij automatisch gaat dit nogal vaak fout. Keuze uit 40 stuks netwerken
Op de 2,4 gHz zijn het er maximaal 11 (bruikbare) . Op de 5 gH 45 stuks.

Deze snelwegen noemen we frequentiebanden. Afhankelijk van welke frequentieband (2.4 Ghz of 5 Ghz) je modem gebruikt, heb je een aantal wifi-kanalen om uit te kiezen: 11 in de 2,4 GHz frequentieband en 45 in de 5 GHz frequentieband. Wil je graag het wifi-kanaal veranderen, dan moet je eerst uitzoeken wat het beste wifi-kanaal is in jouw situatie.




Ik denk toch dat je de ROUTER anders in moet stellen, hetzij dus op "dynamisch", hetzij "statisch" maar wel op een kanaal waar relatief weinig anderen gebruik van maken. Dat kun je checken.
Door de drukte kunnen er immers onderbrekingen ontstaan bij zelfs het sterkste wifi signaal.
 
Laatst bewerkt:

piente

Product Tester
Lid geworden
6 okt 2008
Berichten
2.700
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Ik gebruik nu een Orbi mesh systeem Dat verder komt dan de connectbox die haalde in dezelfde ruimte de 5 meter niet altijd wat volgens de helpdesk ook niet kan. Al vind ik dat "vreemd". Alles draait nu via de Orbi en dat werkt goed en stabiel.

Maar TS heeft nog geen reactie gegeven op bericht #14 Het is zijn probleem waar een oplossing voor moet komen
 

Vergelijkbare onderwerpen