Wifi-boosters en 3 fase-stroom


mrwolf78

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 okt 2020
Berichten
1
Mijn stroomaansluiting is onlangs aangepast naar 3-fasen. Gisteren heb ik van Ziggo een setje Wifi-boosters ontvangen vanwege een slecht wifi-bereik, maar de combinatie Powerline-adapters en 3-fasen is geen gelukkige lees ik al.

De booster aansluiten bij het Ziggo-modem levert 0 verbinding op met de ontvanger op de 1e verdieping, want die zit op een andere fase. Als ik als alternatief de booster in de meterkast aansluit (verbonden via een switch met het modem), en de ontvanger op de 1e verdieping heb ik wel verbinding, maar erg slecht. Maximaal 3Mb/s, en regelmatig wegvallen internet. Onbruikbaar dus helaas.

Nu lees ik allemaal mogelijke oplossingen met het aanpassen van de groepsindeling en fase-koppelaars in de meterkast, maar ik wil helemaal niet gaan (laten) klussen in de meterkast om een beetje fatsoenlijke wifi-dekking te krijgen. Ziggo belooft goede wifi-dekking, daar ga ik geen elektro-monteur voor inhuren ;)

Heeft iemand een idee hoe dit aan te pakken? Kan ik nog een bepaalde opzet proberen, of zou ik Ziggo wellicht zover kunnen krijgen de TP-Link set aan te bieden die ze ook aan nieuwe klanten geven? Zo'n mesh-set lijkt me fase-onafhankelijk.