• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Wifi-6 router of TP-Link Deco M4, of beide?

Vraag

Solarfun

Forum Gebruiker
Lid geworden
10 feb 2021
Berichten
5
Hoi,

Ik heb op dit moment mijn connectbox in bridgemodus en daarachter een router van ongeveer 10 jaar oud. Daaraan zit bekabeld op zolder een nog wat oudere router als AP waaraan bekabeld een Playstation en een desktop PC hangt. Ook zendt dat AP een eigen wifisignaal uit. Op de eerste verdieping hangt nog een powerline adapter voor het wifisignaal.

Het wifisignaal is nergens ideaal. Ik wil daarom een nieuwe router kopen die Wifi 6 ondersteunt. Ook overweeg ik de Deco M4-set voor verbetering van de Wifi in huis. Welke van de oplossingen zou het beste resultaat geven, denken jullie? En is het overkill om beide oplossingen te doen?
 

Patjoew

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 dec 2010
Berichten
8
https://www.alliedacademies.org/art...ion-processing-speed-in-adolescents-9612.html

Zoals ik al zei is er nog onderzoek naar. Ik ben even het onderzoek kwijt naar ionisatie uit 2020 (die dus niet mogelijk is bij normaal gebruik) maar als je dus je je zendkracht verhoogt boven de norm die is gestelt kan er ionisatie plaats vinden. Maar zelfs zonder dat dat plaats vind heeft wifi effect. Vraag is alleen hoe groot. het onderzoek uit 2020 was vooral een onderzoek naar zendmasten van telefonie enzo. Daar is dus wel Ionisatie bij de eerste meters. En ging het vooral op de berekening hoe ver die ionisatie plaats vind. Bij 5g zendmast was dat iets van 15 meter ofzo. Dit heeft overigens niks met je telefoon te maken die is namelijk veel te zwak. Ieder geval ik heb beide routers omhoog gegooit met zend kracht (en die werken in Mesh en heeft dus wel degelijk effect). En zou dan op 0.5 meter komen met ionisatie.
Maar om te zeggen dat wifi niks doet met het lichaam is niet onzin we weten alleen nog niet precies wat of het binnen een norm valt dat we het accepteren. Meteen zeggen aluminium hoed doe dan even research staan bij meerdere universiteiten en onderzoekcentra staan al die papers gewoon online van die onderzoeken. In het verleden is er vaak genoeg gebruik gemaakt van materialen die uiteindelijk heel schadelijk blijken te zijn op lange termijn. Ik gaf alleen antwoord waarom ik doe wat ik doe.

Maar we gaan van thema excuses daarvoor succes verder met je deco set :)
 
Laatst bewerkt:

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.117
Gebied
fZiggo
Als je geld wilt uitgeven. Dan een mesh set met wifi6. Daar kan je weer 10 jaar mee vooruit.
Mocht je binnenkort..jaren je hardware gaan vervangen..let er dan wel op dat je nieuwe laptop..tablet..etc wifi6 ondersteund.