Wi-Fi op de PC verdwenen

Wat staat er nou bij-->Instellingen --> Netwerk en Internet --> Wi-Fi

Je moet naar de site van de fabrikant gaan en daar de driver voor de wireless adapter downloaden. Deze installeer je dan en vervolgens reboot je je computer. Zet dan je vaste verbinding uit: Instellingen --> Netwerk en Internet --> Status --> Adapter opties wijzigen --> rechtsklik je vaste verbinding en zet hem uit.

Zie je daar ook Wifi staan, rechtsklik die dan en zet hem aan.
kun je dan nog steeds geen verbinding met wifi maken, klik dan op "Netwerk opnieuw instellen" bij Instellingen --> Netwerk en Internet --> Status en dan rechtstonder

Je kunt ook bij Status "probleemoplossing voor Netwerken" proberen.
 
Misschien een stomme vraag, maar ik begrijp dat je een desktop pc hebt. Weet je dan wel 100% dat er een wifi module in je pc zit?
 
Is dit niet standaard? Ik heb een hp pavilion HPE H8-1102NL PC Je brengt mij aan het twijfelen.
 
Ik vind het niet in de specificaties die ik heb van mijn PC. Volgens mij heb ik altijd WIFI verbindingen gehad. Ik had zicht op alle WIFI verbindingen hier in de buurt. Wel is het vreemd dat ik geen adapter heb die dit moet aansturen. Deze zou ik toch onder apparaat besturing moet vinden. Daar is niets te vinden behalve dan de netwerkkaart van de vaste verbinding. Misschien moet ik bij HP te rade gaan.
 
Via de HP Support Assistent welke op mijn PC werd geïnstalleerd ten behoeve voor ondersteuning heb ik de drivers opnieuw geïnstalleerd. Situatie onveranderd! De PC heb ik in 2012 gekocht er staat Windows 10 op.
 
Ik snap zowiezo niet van die SolarEdge. Bij mij aangesloten dmv utp en dus helaas niet te bereiken via web en de mySolarEdge app.
 
Als je zeker weer dat er een wifi adapter in je computer zit dan zijn er volgens mij drie opties:
  • De wifi chip staat uitgeschakeld. Meest waarschijnlijke optie in mijn ogen, kan bv (zeker op laptops) via een toetsencombinatie zoals Fn+PrtScr of via de bios
  • Wifi chip is ingeschakeld maar er is een driver probleem. Kijk met name in Device Manager en zoek een apparaat met een uitroepteken
  • Wifi chip is kapot. Beste alternatief is dan een usb wifi chip.

 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan