• Welkom op het onafhankelijke Ziggo forum. Een forum voor en door klanten van Ziggo.
    Registreer je gratis en stel zelf een vraag of neem deel aan de discussies!

Wi-Fi op de PC verdwenen

wifi-loos

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 sep 2020
Berichten
10
Wel opmerkelijk deze problemen met de koppeling aan de zonnepanelen. Sinds een maand heb ik een nieuwe modem de Connect Box. Ook ik moest een nieuwe koppeling aanmaken voor het uitlezen van mijn zonnepanelen. Ik maak gebruik van Sofar Solar. Het koppelen via mijn PC bleek onmogelijk want mijn WIFI op de PC was verdwenen. Het WIFI probleem heb ik proberen op te lossen met hulp van Microsoft. Ik heb 2 uur contact gehad met Microsoft. De deskundigen daar kwamen tot de conclusie dat het probleem bij Ziggo ligt. Ter ondersteuning van hun zienswijze hebben zij mij een PING verslag gestuurd(Zie bijlage). Hierna heb ik Ziggo benaderd. Zij hebben alle instellingen van de nieuwe modem gecontroleerd. Volgens Ziggo was alles in orde. Men was niet geïnteresseerd in het PING verslag. Dit zou namelijk alleen maar bevestigen dat er geen WIFI verbinding met mijn PC was maar dat wisten wij al. Het voelt een beetje als van het kastje naar de muur. De koppeling naar mijn zonnepanelen is uiteindelijk gelukt via mijn Samsung tablet. Op mijn Samsung tablet en mijn telefoon worden de WIFI verbindingen normaal weergegeven. Wie herkent het probleem van het ontbreken van WIFI op de PC??Mijn netwerk kaart is de Realtek PCIe GBE Family Controller. De drivers zijn up to date en het systeem geeft aan dat alles correct werkt. De normale vaste internet verbinding werkt goed. Het is mij niet bekend of deze netwerk kaart ook een rol speelt bij de aansturing van WIFI
 

Bijlagen

  • ping response.PNG
    ping response.PNG
    44 KB · Weergaven: 50

MindWarp

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 feb 2014
Berichten
385
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
De kaart die je benoemd is je kaart voor een bekabelde verbinding. Ik heb dezelfde. Voor je wifi moet je in het overzicht Netwerkverbindingen nog een tweede adapter/verbinding zien. Die voor je draadloze toegang.

De naam zal iets in de geest zijn als Merknaam Dual Band Wireless bla bla..

  • Staat die er maar is grijs van kleur dan is deze uitgeschakeld, rechts klik Inschakelen.
  • Staat er geen tweede verbinding dan heb je een ander probleem.
 
Topicstarter
Topicstarter
W

wifi-loos

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 sep 2020
Berichten
10
Dag MindWarp,
Er staat geen 2de verbinding aangegeven. Als ik een USB met WIFI(Realtek RTL 8188CU) gebruik dan komt er wel een 2de netwerkkaart aanduiding. Dan heb ik dus wel WIFI. Op deze manier heb ik geprobeerd mijn zonnepaneel verbinding te resetten op mijn PC. Dit lukte niet via de PC. Het liep al mis bij het aanbrengen van 10.10.100.254 (DNS adres?). Dit werd niet herkend. Bij mijn tablet lukte dit wel.
 

MindWarp

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 feb 2014
Berichten
385
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
Dan heb ik dus wel WIFI.

Ok dan heeft je pc wifi via usb ipv een vaste adapter, op zich maakt dat niet zo veel uit. Je probleem is dan niet zo zeer Windows of Ziggo tenzij je juist wel een vaste adapter in je pc hebt en die wilt gebruiken. Je zal in apparaatbeheer moeten kijken of dat ding dan wel geïnstalleerd is. Gebruik je altijd voor wifi op je pc die usb mogelijkheid dan is er geen man over boord.

Je omvormer zend een zwak wifi signaal uit ( bij sommige omvormers moet je hiervoor een schakelaar heen en weer halen ). Dit wifi signaal heeft een naam ( SSID ) vaak met een type of serienummer. Hierdoor komt deze verbinding in het zelfde rijtje te staan waarin je ook je router/wifi verbinding van ziggo en die van bv de buurman ziet staan. Maak verbinding met de omvormer. Zie je de omvormer niet staan in het rijtje van draadloze verbindingen dan is de kans groot dat je pc te ver van de omvormer af staat.

Zie je die wifi verbinding van je omvormer wel dan maak je eerst verbinding met de omvormer ( let wel, dit is een verbinding zonder internet ) en pas dan type in je in de browser het IP adres 10.10.100.254 om in de data logger van je omvormer te komen.

Dit laatste was je via de tablet al gelukt dus daar zit de moeilijkheid blijkbaar niet.

Het blijft voor iemand anders dan jezelf natuurlijk gissen naar wat het kan zijn maar voorlopig zit ik hem in op de afstand tussen pc en omvormer.. daar komt immers de zwakke verbinding vandaan die je moet hebben.
 
Laatst bewerkt:

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.122
Gebied
fZiggo
mijn idee waarom het niet lukt...de pc heeft nog de normale internet verbinding. jullie advies klopt, maar de pc zal de NIC moeten uitschakelen, en daarna de usb-wifi stick opnieuw laten zoeken/verbinden ALLEEN met de solar...dus ook geen internet verbinding maken.

suc6.
 

Dynabite

Forum Gebruiker
Lid geworden
16 mrt 2013
Berichten
1.115
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Volgens mij gaat het over een interne wifi adapter. Hij ziet gewoon heel die adapter niet op de pc. Of ik begrijp het verkeerd.
 

MindWarp

Forum Gebruiker
Lid geworden
19 feb 2014
Berichten
385
Ziggo
Internet & Televisie
Gebied
fUPC
maar de pc zal de NIC moeten uitschakelen, en daarna de usb-wifi stick opnieuw laten zoeken/verbinden ALLEEN met de solar...dus ook geen internet verbinding maken.
Ja das waar ook, simpelweg de netwerk kabel er uit halen zou dat wel fixen..

Of ik begrijp het verkeerd.
Dat dacht ik eigenlijk ook in eerste instantie maar blijkbaar was het de bedoeling om met dat usb ding een draadloze verbinding te maken met de omvormer. Omdat dat niet lukte bood een tablet uitkomst.

Het blijft raad maar raak spel .. ;-)
 
Topicstarter
Topicstarter
W

wifi-loos

Forum Gebruiker
Lid geworden
9 sep 2020
Berichten
10
Antwoord op Dynabite:
In apparaatbeheer staat maar 1 netwerkadapter vernoemd. Dit is de Realtek PCIe Gbe Family Controller. Hiervan zijn de drivers opnieuw ingesteld. Adapter uitgeschakeld en weer opnieuw ingeschakeld etc. Ik heb mij dan ook steeds afgevraagd waarmee (welke netwerk adapter) WIFI aangestuurd moet worden. Mogelijk is dat geintergreerd in dezelfde netwerkadapter. Ik heb ook niet zo,n speciale knop op het toetsenbord waarmee je WIFI kunt inschakelen. Mogelijk moet dat met een toetsen combinatie. Zou ik verder moeten uitzoeken.
Antwoord op MindWarp:
De procedure is helemaal juist zoals door jou geschetst. Met de USB WIFI heb ik de verbinding gelegd met de omvormer. Nadat de verbinding gelegd was heb ik het ip adres 10.10.100.254 in de browser(zowel Chrome als FireFox) ingetikt. Het lukte mij niet om in de data logger te komen. Gelukkig lukte dit wel met behulp van mijn Samsung tablet. Mogelijk heeft het met de afstand te maken. Het Samsung tablet bevond zich echter in de zelfde woonkamer.
Antwoord ber000000-6:
De USB WIFI heeft gewoon verbinding met Solar. Dat lukt wel. Maar bij het vervolg heb je wel internet nodig. Zie mijn vorig antwoord aan MindWarp.

Nu de registratie via mijn App SolarMan van de opbrengst van mijn zonnepanelen weer werkt zoals het moet is dit geen issue meer. Wel wil ik met WIFI op mijn PC kunnen werken en dat zonder dat ik hiervoor een extra USB WIFI moet inpluggen. Dus terug naar de situatie zoals het altijd gewerkt heeft. Het laatste redmiddel is het opnieuw installeren van Windows 10. Maar dat vind ik wel een rigoureuze ingreep. Er moet toch een eenvoudigere oplossing zijn??
 

ber000000-6

Forum Gebruiker
Lid geworden
2 apr 2008
Berichten
1.122
Gebied
fZiggo
als je solar zich aanmeld op de router/connectbox, dan kan je met je pc via de netwerk kabel deze weer bereiken.
alles bevindt zich in hetzelfde subdomein. 255.255.255.0
tip: als je nu het ip adres van de solar weet, log op de connectbox in , stel hier een dhcp reservering in, dan blijft dit ip adres van de solar altijd dezelfde. ( anders heb je de kans na een power recycle van de connectbox je een ander IP krijgt op de solar...en je deze weer niet kan bereiken..)