• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Welke powerline adapter in combinatie met chromecast (ultra) ziggo go app?


Topicstarter
Topicstarter
M

me66

Forum Gebruiker
Lid geworden
18 sep 2008
Berichten
35
Mooi dat het zo werkt. Altijd fijn geen extra apparatuur nodig!

De TP Link die je hebt werkt met Devolo 550 en 1200+ samen, het is redelijk standaard (de Magic werkt met een nieuwe incompatibele standaard!). Ik heb hier ook nog een Sitecom 500 in mijn 1200+ netwerk hangen voor een printer en dat werkt prima (heb natuurlijk wel een wachtwoord op het Powerline netwerk gezet en die gelijk over Sitecom en Devolo gemaakt met de bijbehorende management programma's).

De overige Sitecom's zijn in de loop van jaren overleden, goedkoop maar niet betrouwbaar.

dank je wel! vraag, Heb jij dan geen last van de genoemde nadelen (storingen) waar de anderen in dit topic op wijzen?
 

hanso

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 aug 2006
Berichten
94
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Niet echt, het werkt vrij probleemloos. Dat is de ervaring van velen overig, maar zoals elke techniek zijn er gevallen geneog dat het niet lekker werkt: slechte (voor powerlines) elektrische bekabeling, zoals veel overgangslassen, plaatsen adapter in verlengkabels/sloffen, niet van ene groep naar andere willen op hogere snelheid. Niet al te lang geleden gebouwde huizen werken wel en hebben zelfs overal geaarde wandcontactdozen. En soms is er enorme storing van hf signalen veroorzaakt door zware machines of geschakelde voedingen van matige kwaliteit. Allemaal zaken die het gewone gebruik van de stroomvoorziening niet in de weg zitten, maar wel de powerline rf signalen verstoort. Maar nogmaals, het werkt veelal goed. En als de vaste kabel geen optie is de enige naast wireless, waar ook nadelen aan kleven (al die gewapende betonmuren en vloeren, al die buren met wireless!).

Ziggo en ook andere providers die WiFi overal aanbieden in huis doen dat met powerline adapters met wireless zender erin. Vele tevreden en kleine, niet tevreden, groep gebruikers en die hoor je natuurlijk.
 
Laatst bewerkt: