• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis en bezoek deze site voortaan reclame vrij!

Humax iHDR-5200 Welke externe harddisk anno 2018 doet het bij een humax 5200c?


Nickzo

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 aug 2011
Berichten
162
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Heb de gratis proefversie van Easeus geïnstalleerd en hdd aangesloten en 'formatteer partitie' voor dit station aangeklikt, EXT3 ingevuld en OK gedrukt. Er komt wel een balkje met de voortgang (?) in beeld, maar er gebeurt naar mijn idee weinig tot niets.
Heb zelfs (na raadpleging online op ander forum) bij 'algemeen' bovenin menubalk, geklikt op 'bevestig wijziging' waarna er een pop up komt met drie betaalde versies, die ik met druk op knop kan overslaan, waarna pop up verdwijnt en er niets veranderd is. Pc led indicator knippert echter wel voortdurend...
Even uit mijn hoofd gezegd: volgens mij duurde het formatteren van de 2TB schijf lang. Ik liet hem heel de nacht aanstaan. Ik weet niet meer zeker of hij toen klaar voor gebruik was of dat ik het nog eens opnieuw heb gedaan. Uiteindelijk lukte het, maar wat de juiste werkwijze precies is weet ik niet meer. Er was geloof ik ook nog een issue over het aanmaken van nog 2 kleine partities (zoals voor de interne schijf), maar helaas weet ik niet meer of ik dat ook heb toegepast bij de externe schijf. Sorry.

Kun je me zeggen welk merk HDD dat is die jij gebruikt??
En toen je die met de humax verbond, was hij toen gelijk klaar voor gebruik?
Ik heb een 1TB schijf met voeding van Toshiba (3,5”) geformatteerd in de Humax: werkt goed. Daarna heb ik bijgekocht een Toshiba van 1TB (2,5”) zonder voeding, maar aangesloten met een Usb hub met voeding, geformatteerd in de Humax: werkt goed, ook samen tegelijk. Daarna heb ik nog een schijf van Seagate 2TB zonder voeding (2,5”) geformatteerd op mijn pc naar ext3 met Easeus en aangesloten op de USB hub en alle 3 schijven werken perfect. Ook heb nog een paar USB sticks in gebruik, waarvan 1 geformatteerd op pc naar ext3.
 
Topicstarter
Topicstarter
I

Irma2111

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Bedankt Nickzo voor je uitgebreide antwoord! Ik zie dat jij ook een Seagate schijf op je pc hebt geformatteerd naar EXT3 net zoals ik nu. Alleen is die van mij 1TB. Het zou dus moeten kunnen. Ik heb net even gekeken en hij heeft dus de hele avond en nacht aangestaan, maar het balkje is niks verder gekomen, staat nog steeds aan het begin..
Ik heb toch de indruk dat hij niks doet. Zou het aan de probeerversie van Easeus kunnen liggen? Toch staat er in de beschrijving dat hij deze handeling (formatteer partitie) moet kunnen uitvoeren.
Ik heb alleen ergens anders een printscreen gezien van hoe het voortgangsbalkje eruit ziet en dat is anders dan bij mij...
Mijn vraag aan jou is heb jij de betaalde of de gratis versie gebruikt bij het formatteren?

Alle anderen ook bedankt voor jullie reacties tor nu toe!
 

Nickzo

Forum Gebruiker
Lid geworden
24 aug 2011
Berichten
162
Ziggo
Televisie
Gebied
fZiggo
Ik denk de gratis probeerversie, want ik kan me niet herinneren er voor betaald te hebben. (Ik zit de komende tijd in het buitenland met slecht internet, dus kan niet snel meer reageren).

Nu herinner ik me dat ik een paar keer heb zitten rommelen met de instellingen op Easeus en daarna opnieuw geprobeerd en geformatteerd. Op een zeker moment lukte het. Misschien dat een lezer op dit forum de juiste instellingen kent.

Wel vreemd dat je jouw 1TB Seagate niet rechtstreeks in de Humax geformatteerd krijgt. Het ligt mij bij, dat ik in de Humax mijn schijf eerst ook niet zag, maar wel een ‘blanke’ titel, die heb ik geformatteerd toen ik zeker was dat het niet de interne schijf was.

Is het soms een idee eerst een USB stick te formatteren naar Ext3? Dan kun je even oefenen en duurt het niet zo lang.
 
Topicstarter
Topicstarter
I

Irma2111

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Nee ik zie mijn 1TB niet staan bij gegevensopslag in de humax. Zie alleen de interne HDD van de humax staan.
Ik dacht dus dat dat lag aan het formaat van mijn externe HDD ( EXFAT) en dat de humax dit formaat gewoon niet herkent.
Of zou dit EXFAT formaat de reden zijn dat hij niet wil formatteren in Easeus? Kom deze afkorting eigenlijk nergens anders tegen...???

Is het soms een idee eerst een USB stick te formatteren naar Ext3? Dan kun je even oefenen en duurt het niet zo lang.

Ja ik ga wel even wat proberen denk ik.

Nog even Nickzo, die Toshiba 3,5" 1TB met voeding, was dat de Canvio Basics Exclusive?
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.656
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Heb je de de link van bericht 5 bekeken?
Daar worden twee methodes genoemd en een daarvan is een handleiding hoe je met Easeus een HDD met Ext 3 formateert.
 
Topicstarter
Topicstarter
I

Irma2111

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 nov 2018
Berichten
23
Ziggo
Alles in 1
Gebied
?
Ja Johnny54, bedankt voor die link, ik heb in mijn vorige berichten geschreven hoe ik Easeus naar aanleiding daarvan geïnstalleerd heb etc. maar er gebeurt gewoon niks nadat ik op OK heb gedrukt. De optie 'toepassen' verschijnt bij mij niet.
 

Johnny54

Moderator
Lid geworden
18 jan 2003
Berichten
17.656
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fUPC
Sorry, dan heb ik dat bericht gemist.
Vreemd dat het bij jou niet werk zoals beschreven. De Free versie ondersteund het in ieder geval wel.

1543349124157.png

https://www.easeus.com/partition-manager/epm-free.html
 

Prof

Forum Gebruiker
Lid geworden
21 mrt 2008
Berichten
162
Gebied
fZiggo
Misschien is het handig om een Gparted Life iso the downloaden en op CD te branden. Dan kan je relatief eenvoudig op je PC die schijf EXT3 partitioneren en formatteren. Dit duurt ~30 minuten voor 2 TB.
 

Taeke

Forum Gebruiker
Lid geworden
4 dec 2018
Berichten
1
Ziggo
Geen Producten
Gebied
?
De humax 5200c kan 1 tb niet aan. Ik heb dr een element van 500 gb aan die werjt perfect mn element 1 tb vind hij niet. Staat trouwens ook in de gebruikershandleiding dat je 500 gb schijven kunt gebruiken!
 

PetervdM

Forum Gebruiker
Lid geworden
27 nov 2008
Berichten
517
Ziggo
Alles in 1
Gebied
fZiggo
De humax 5200c kan 1 tb niet aan. Ik heb dr een element van 500 gb aan die werjt perfect mn element 1 tb vind hij niet. Staat trouwens ook in de gebruikershandleiding dat je 500 gb schijven kunt gebruiken!
Toch wel vreemd dan, dat ik er een werkende 2TB schijf in heb zitten. Die moet echter wel extern, dus bv mbv een pc geformatteerd worden, dat kan de 5200c niet zelf. In de handleiding staat alleen dat de 5200c geleverd wordt met 500GB