• Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je nu gratis om zelf berichten te kunnen plaatsen!

Wegvallen beeld


Status
Niet open voor verdere reacties.

GAGstar

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 apr 2005
Berichten
6
Ook ik heb een Samsung DCB-H360R (laatste software) in combinatie met een Philips lcd tv.
(ter info, ook internet en bellen via Multikabel)

Nu irriteer ik me aan het feit dat, met name op rtl 5 maar ook op andere zenders, mijn beeld regelmatig wegvalt.

Bijvoorbeeld;
We kijken veel naar CSI en bij scene wisselingen gaat het beeld op zwart, een halve seconde en dan zien we de serie weer.
(Linksboven in beeld verschijnt dan HD-A, moet ik dat aanpassen? Ik dacht dat HD-A alleen met het audio signaal te maken heeft)

Hoe kan dit en hoe los ik dat op.

Kan het aan de coax-kabels liggen?

Toine
 

CeeS

Legend (✝ 2016)
Lid geworden
22 sep 2002
Berichten
12.348
Blijft een beetje gissen omdat ik geen van beide apparaten gebruik:

- Is die "HD-A" melding een melding van je TV of van de HDTV box ?
- Wat voor aansluiting gebruik je tussen de HDTV box en je TV ?

Kan het bijvoorbeeld niet zijn dat je TV automatisch kijkt op welke (SCART/HDMI/Component/...) ingang er signaal staat en dan spontaan automatisch omschakelt naar een andere ingang waardoor je een zwart beeld krijgt. Is het dan misschien verholpen als je een 'vaste' input kiest als dat mogelijk is tenminste ??

Bij problemen met coax kabels (en dus een slechter antennesignaal) verwacht je eerder blokken in het beeld of stilstaande beelden. Je krijgt dan waarschijnlijk een melding van je DTV box dat het signaal te laag is. Jouw beschrijving lijkt meer op het wegvallen van de output van de DTV box of het omschakelen van input-poort van de TV zelf.
 

buzzin

Forum Gebruiker
Lid geworden
29 dec 2006
Berichten
35
Ik denk inderdaad dat CeeS gelijk heeft, ik ken dit probleem van tft monitoren van computers.
Als je dan even schakelt gaat de monitor opnieuw alle ingangen nalopen om te kijken welke er actief is. (de melding geeft waarschijnlijk aan dat ie weer signaal heeft gevonden op HD-A, dan duur het heel even voordat het beeld weer zichtbaar is).

Ik ken de philips niet, maar misschien kun je inderdaad in het menu vastzetten dat ie naar HD-A moet kijken?

Ik denk niet dat het aan de ontvanger ligt.
 
Topicstarter
Topicstarter
G

GAGstar

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 apr 2005
Berichten
6
De Samsung is verbonden met de tv dmv de RGB - vga - dvi.
(is daar een kabel voor die rechtstreeks dvi is ipv vga en dan een losse vga - dvi stekker)

De tv heeft 2 scartaansluitingen, svhs en dvd, allebei op standby)

Ik schakel verder niet, ik zit gewoon te kijken naar 1 programma op 1 zender.

Ik denk zelf ook aan een zwak signaal van de samsung naar de tv.

Ik kijk nog even in de handleiding van de samsung om het HD-A gebeuren te verklaren....
 

Casey111

Forum Gebruiker
Lid geworden
17 mei 2006
Berichten
82
Waarom koop je niet een HDMI naar DVI kabel? Dan hoef je de omweg via het analoge signaal niet te maken... En wellicht win je nog wat beeldkwaliteit omdat je DVI-D aan je TV kan doorgeven ipv DVI-A...
 
Topicstarter
Topicstarter
G

GAGstar

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 apr 2005
Berichten
6
Hallo Casey;

Die heb ik inmiddels besteld. :lol:

Hoop dat het werkt, het valt me wel op dat de signaalsterkte bij rtl5 erg varieert.
Uitgaande van het balkje in beeld, van een kwart tot 3kwart.
 
Topicstarter
Topicstarter
G

GAGstar

Forum Gebruiker
Lid geworden
20 apr 2005
Berichten
6
Mooi, kabel binnen, probleem opgelost

En beeld lijkt nog weer beter...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.